Actualitate

Primul caz de COVID19 identificat la un copil prin probe recoltate din ochi. Transmiterea prin lacrimi e „teoretic posibilă”

Primul caz de coronavirus identificat prin probe recoltate din ochii a fost la un copil în vârstă de 11 ani. Transmiterea virusului prin lacrimi este „teoretic posibilă”.

 

 


Un copil de 11 ani a fost trimis la spital pentru investigații medicale, fiindcă a petrecut mai mult timp aproape de un membru de familie infectat cu COVID-19. În urma unor probe recoltate din ochii săi, copilul a fost depistat și el pozitiv de coronavirus, conform mediafax.ro.

 


Așadar, concluzia unui studiu realizat de medici și cercetători de la San Matteo Polyclinic Foundation din Pavia, Italia, primul caz de COVID-19 a fost identificat în proba de ochi a unui copil.

Specialiștii au spus și că transmiterea coronavirusului prin intermediul lacrimilor este „teoretic posibilă” doar că încă nu este clar dacă este o cale îngrijorătoare pentru răspândirea virusului.


Potrivit directorului clinicii în care a fost internat copilul, Gianluigi Marseglia, acesta era asimptomatic. Chiar și așa, medicii au decis să îl țină sub obervație. După câteva zile, copilul simțea arsuri la ochi. În acel moment, cadrele medicale i-au efectuat o evaluare oftalmologică în urma căreia a fost identificat virusul COVID-19.

În perioada 26 martie 2020 – 1 mai 2020 au fost evaluate 8 cazuri de tampoane conjunctivale. În timp ce probele recoltate din nas au ieșit positive, doar o probă din ochi a ieșit pozitivă.


„Din câte știm, acesta este primul raport privind identificarea Sars-CoV-2 în probele de ochi la un pacient pediatric cu simptome, dar fără semne de implicare oculară. Cu toate acestea, deși transmiterea prin lacrimi este teoretic posibilă, nu este deocamdată clar dacă acest lucru poate fi considerat o cale importantă pentru răspândirea Covid-19”, au spus specialiștii din Pavia, citați de cotidianul La Repubblica.

CITEȘTE ȘI:


Un nou simptom al COVID19 face tot mai multe victime. Ce este hypoxia silențioasă și cum se manifestă?

 

Pierderea auzului, simptom COVID-19? Ce spun specialiștii

 

abonare newsletter