Actualitate

Noi restricții drastice la granița României. Se interzice circulația în weekend

Guvernul Ucrainiei va aplica măsuri mai stricte de limitare a răspândirii coronavirusului, cum ar fi interzicerea circulației în weekend.

Noi restricții drastice la granița României. Se interzice circulația în weekend Noi restricții drastice la granița României. Se interzice circulația în weekend

 

 


Premierul Denis Șmigal a anunțat că Guvernul Ucrainiei va aplica măsuri mai stricte de limitare a răspândirii coronavirului, precum ar fi interzicerea circulației pe timp de weekend. El a mai precizat că măsura va fi adoptată în ședința de miercuri a cabinetului de la Kiev.

 


„După consulatrea cu mediul de afaceri și cu experți, Guvernul a optat pentru un model de măsuri de carantină care va asigura funcționarea economiei și va evita suprasolicitarea sistemului medical”, informează un comunicat al executivului ucrainean.

Noi restricții drastice până la finalul anului

În ceea ce privește bilanțul zilnic al epidemiei, acesta a rămas ridicat din octombrie, iar din acest motiv, în Ucraina s-au introdus restricții care vor rămâne în vigoare până la sfârșitul acestui an.


La nivel național, s-au confirmat în total 489.808 cazuri de infectare cu noul coronavirus și 8.947 de decese.

În urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătății de la Kiev propunea Guvernului Ucrainei înăsprirea măsurilor de carantină pe teritoriul țării, fiind vorba, în mod special, despre noi restricții pentru unitățile de alimentație publică și spațiile de divertisment din centrele comerciale.


Anunțul a fost făcut după ce autoritățile sanitare au raportat aproape 10.000 de cazuri noi de coronavirus depistate în 24 de ore, un record de la începutul pandemiei. Epidemiologul a explicat că propunerea Ministerului Sănătății este ca în centrele comerciale să rămână deschise doar magazinele, astfel încât oamenii să poată face cumpărături, iar economia națională să nu fie afectată.

De asemenea, Guvernului i se va solicita să interzică toate evenimentele culturale cu mulți participanți și să restricționeze activitățile sălilor de sport și ale piscinelor.


În același timp, Ministerul Sănătății urma să mai recomande introducerea unui interval orar pentru deservirea persoanelor în vârstă, de la ora 10 la 12. A fost precizat faptul că aceasta este doar o recomandare și că nu li se va interzice vârstnicilor să meargă la cumpărături în altă parte a zilei.

Noile restricții din România

În urmă cu două zile, pe întreg teritoriul României au fost impuse măsuri restrictive pentru a limita răspândirea infectărilor cu COVID19. Astfel, pentru o perioadă de 30 de zile, până la o nouă evaluare a situației epidemiologice, s-au impus următoarele restricții și măsuri de protecție:

- Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;
- Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri in spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;
- În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu unele excepții expres menționate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasărilor, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
- Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară;
- Magazinele, cu excepția farmaciilor și benzinăriilor, se vor închide la ora 21;
- Activitatea tuturor unităților de învățământ preuniversitar trec la cursuri online, cu excepția creșelor și after-school-urilor.

CITEȘTE ȘI:

O nouă lovitură pentru români. Restricții dure la graniță din cauza COVID-19

 

 

Măsurile de restricție vor continua și se vor impune și altele suplimentare. Arafat: „Asta se va întâmpla într-o lună”

 

 

 

abonare newsletter