Sănătate

Klaus Iohannis: „Până când nu vom avea vaccinul anti-COVID19, nu există altă soluție decât restricții severe”

Klaus Iohannis susțină că până nu vom avea vaccinul împotriva virusului COVID-19, situația nu se poate relaxa, iar restricțiile severe trebuie să continue.

Klaus Iohannis: Până când nu vom avea vaccinul anti-COVID19, nu există altă soluție decât restricții severe Klaus Iohannis: Până când nu vom avea vaccinul anti-COVID19, nu există altă soluție decât restricții severe

 

 


Președintele României a declarat marți, după ședința de la Palatul Cotroceni, că există vești bune privind apariția vaccinului împotriva coronavirusului, conform Digi24.

 


Totuși, până va fi disponibil pentru populație, mai sunt câteva etape de parcurs, iar în acest timp este nevoie de restricții severe pentru prevenirea infecției cu COVID-19 și a creșterii numărului de cazuri.

„Întreagă Europă se află într-un moment dramatic, este evident că virusul se răspândește mai rapid decât în primăvară. Până când nu vom avea avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor măsuri restrictive severe. Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi”, a declarat președintele.


Șeful statului a mai adăugat că restricțiile care au intrat în vigoare de luni au ca scop protejarea populației și reducerea presiunii uriașe care „apasă pe sistemul sanitar”.

„Din păcate, din cauza virulentei, am văzut că reglemantarile mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității, pe care suntem obligați să-l trecem”, a completat Iohannis.


Veștile privind apariția rapidă a unui vaccin sunt bune, dar mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă.

„Din fericire, grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de vaccin. Avem deja o strategie. Am discutat azi și despre posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccin și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens.”


Tot personalul medical, dar și persoanele cu grad ridicat de risc, vor beneficia inițial de vaccinare împotriva coronavirusului. Armata română va fi implicată în vaccinarea populației când antidotul va ajunge în țară.

CITEȘTE ȘI:

Emanuel Ungureanu are COVID19. Ce simptome are fostul candidat la primaria Cluj-Napoca?

 

Peste 200 de copii infectați cu COVID19 sunt internați în spitale, dintre care 8 la Terapie Intensivă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter