Actualitate

Declarațiile pe propria răspundere vor fi reintroduse. Ce deplasări vor fi permise în carantina de noapte?

Noi restricții vor fi introduse în România, cel mai probabil de luni, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID19. Declarația pe proprie răspundere va fi obligatorie pe timp de noapte.

Declarațiile pe propria răspundere vor fi reintroduse. Ce deplasări vor fi permise în carantina de noapte? Declarațiile pe propria răspundere vor fi reintroduse. Ce deplasări vor fi permise în carantina de noapte?

 

 


Românii vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere atunci când vor circula după ora 22, iar magazinele vor fi închise la ora 21:00, a declarat premierul Ludovic Orban joi seară. Farmaciile vor rămâne deschise, la fel și benzinăriile.

 


„Magazinele vor fi închise vor fi închise la ora 21. Intervalul interzis de circulație va fi între orele 22, sau 23, până la 5 sau 6 dimineața. Nu o să închidem toate magazinele. Farmaciile le lași deschise. Benzinăriile trebuie lăsate deschise. Sunt activități esențiale. Va fi probabil o declarație pe proprie răspundere. Mă deplasez cu un scop dintre cele care sunt într-adevar cele pentru care se permite deplasarea”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Declarația pe propria răspundere va fi disponibilă online

Premierul a mai spus că, spre deosebire de situația din timpul stării de urgență, cel mai probabil declarația va exista și în format eletronic, astfel încât să poată fi prezentat telefonul, în cazul unui control al poliției.


„Puțin ne-am mai îmbunătățit. E posibil să se accepte declarația pe format online, adică să arăți telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Vor fi amenzi pentru nerespectarea regulilor. În toată țara”, a mai spus Orban.

CITEȘTE ȘI


Circulația pe timp de noapte va fi INTERZISĂ în toată țara. Iohannis: „Trebuie măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei”

 

abonare newsletter