Actualitate

Lovitură pentru HoReCa: restaurantele se pot închide în localitățile cu multe cazuri de Covid-19

Loviturile sunt consecutive pentru HoReCa: industria restaurantelor va pierde circa 10% din locații la nivel național.

Lovitură pentru HoReCa: restaurantele se pot închide în localitățile cu multe cazuri de Covid-19 Lovitură pentru HoReCa: restaurantele se pot închide în localitățile cu multe cazuri de Covid-19

 

 


Antreprenorii din HoReCa, unul dintre cele mai afectate sectoare de criza Covid-19, se așteaptă la o nouă lovitură, după ce premierul, Ludovic Orban, a anunțat că restaurantele se vor închide în localitățile unde rata de infectare va ajunge la peste 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

 


Un proprietar de restaurant a spus că deși restaurantele sunt deschise acum la interior, mulți nu calcă pragul acestora, din cauza fricii de coronavirus. Dacă această măsură va fi luată, proprietarii HoReCa se așteaptă la pierderi enorme.

Potrivit președintelui Hora, azi, mai bine de 30% din industrie nu mai poate redeschide, iar industria restaurantelor va pierde circa 5.000 de locații la nivel național, din cauza crizei.


Industria a pierdut un miliard de euro

„Întrun cuvânt, va fi dezastruos. Nu cred că mai avem nicio șansă. Nu știu unde vom ajunge pentru că va fi mai mult de 1,5 cu siguranță. Deja am pierdut 70% din cifra de afaceri. Nu ne putem plăti nici măcar angajații, chiriile. Vom pierde și cei 50-60% din angajații pe care i-am mai păstrat pentru că ceilalți 50% s-au reorientat, și-au schimbat job-ul”, a spus Radu Dumitrescu, potrivit Mediafax.

„Văd priviri nu prea drăgăstoase de la dumneavoatrsă, dar să știți că nu am inventat eu Covidul. S-a născut în alte țări”, le-a spus Orban reprezentanților HoReCa.


CITEȘTE ȘI:

Pesta porcină afectează România! Clujul pe lista județelor în care s-au înregistrat infectări

 


 

 

abonare newsletter