Actualitate

Întrecere între bicicliști și tren. Doi tineri au călătorit 120 km și au ajuns mai repede cu bicicleta decât cu trenul InterRegional

Doi tineri au parcurs pe biciletă un traseu montan de 120 km și s-au luat la întrecere cu trenul. Cei doi au ajuns mai repede cu bicicleta.

Doi tineri călătorit 120 km și au ajuns mai repede cu bicicleta decât cu trenul InterRegional Doi tineri călătorit 120 km și au ajuns mai repede cu bicicleta decât cu trenul InterRegional

 

 


Doi tineri din Iași au pornit într-o călătorie cu bicicleta, de la Brașov la Curtea de Argeș, și au ajuns înaintea trenului InterRegio, relatează ProTv.


Cei doi au pornit la aceeași oră și din același loc din care a plecat și trenul, dar cel din urmă a întârziat. Plecarea a avut loc la ora 5 și un sfert din Gara Ucea, Brașov, pe traseul montan Victoria – Valea Vistei – Vârful Moldoveanu – Stâna lui Brunei –  Slatina și, în final, Curtea de Argeș.


Tot traseul, de 120 km, a fost parcurs în 8 ore și 26 de minute. Competiția cu trenul a fost la aproape 2.600 metri înălțime, tinerii propunându-și să ajungă la cel mai înalt vârf de munte din România.

Trenul InterRegional a parcurs ruta Gara Ucea – Braşov – Ploieşti – Piteşti, cu destinația Curtea de Argeş. Acesta a ajuns cu 40 de minute mai târziu şi cu 10 minute întârziere faţă de ora anunțată.


„Am ajuns cu 40 de minute mai devreme. Din fericire, am ajuns în gara Curtea de Argeş înaintea trenului, suntem extenuaţi, am dat tot ce am putut. Acum aşteptăm trenul”, a declarat unul dintre sportivi, Sebastian Nechifor, potrivit ProTv.

În 2019, a fost înregistrată o întârziere, în medie, de 7 ani într-un singur an. Băieții au vrut să scoată în evidență faptul că infrastructura feroviară încetinește mult călătoriile cu trenul.


„Am vrut să tragem un semnal de alarmă legat de infrastructura feroviară, care limitează foarte mult viteza trenurilor, efectiv timpul de mers cu trenul este foarte mare, dacă noi am ajuns înaintea trenului”, a declarat Tiberiu Popa, al doilea sportiv, pentru aceeași sursă.

CITEȘTE ȘI:


Au apărut aparate fitness în aer liber la care îți poți încărca telefonul în Cluj. FOTO

 

Încă un accident la Transilvania Rally! Proba Specială Dângău a fost anulată. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter