Actualitate

Început de an școlar fără festivități. Anisie: „Aș recomanda să fie evitate”

Elevii vor reveni la școală în 14 septembrie, însă fără festivități, spune ministrul Educației, Monica Anisie.

Început de an școlar fără festivități. Anisie: „Aș recomanda să fie evitate” Început de an școlar fără festivități. Anisie: „Aș recomanda să fie evitate”

 

 


 

 


Monica Anisie a declarat că recomandă evitarea organizării tradiționalelor festivități de deschischidere a anului școlar, întrucât o adunare de acest fel i-ar putea expune pe bunici și părinți. Ea a spus că, dacă școlile vor organiza totuși festivități în 14 septembrie, acestea trebuie să aibă loc în aer liber și cu distanțare socială.

 


„Aș recomanda ca acele festivități de deschidere a anului școlar să fie evitate în această perioadă, să nu-i mai expunem în plus pe elevi și pe părinți. Cred că se pot organiza, pentru că am primit aceste întrebări, „Putem să facem deschiderea anului școlar, o festivitate pentru copiii care vin pentru prima dată în școală?”. Le recomand să fie precauți, să încerce să evite o astfel de festivitate, dar dacă doresc, să o facă în spații deschise și punând scaune pentru fiecare elev în parte în așa fel încât să se păstreze distanțarea”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Ministrul Educației a mai spus că informațiile privind deschiderea anului școlar și ce vor face elevii pe 14 septembrie vor fi transmise de fiecare unitate de învățământ


„Până pe data de 10 septembrie când comitetele județene sau al Municipiului București pentru situații de urgență, aceste comitete vor transmite către unitățile de învățământ deciziile pe care le-au luat. În felul acesta, unitatea de învățământ prin diriginți și prin învățători va comunica părinților care este modalitatea de revenire la școală”, a adăugat Anisie.

 


CITEȘTE ȘI

Părinții pot răspunde penal pentru glume privind infectarea cu COVID-19

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter