Actualitate

Reguli STRICTE în cinematografe și restaurante din 1 septembrie

Oamenii se vor putea întoarce în restaurante și cinematografe din 1 septembrie, însă vor fi obligați să respecte un set de reguli.

Reguli STRICTE în cinematografe și restaurante din 1 septembrie Reguli STRICTE în cinematografe și restaurante din 1 septembrie

 

 


Restaurantele și cinematografele își vor relua activitatea din 1 septembrie, însă oamenii care doresc să se întoarcă în aceste locuri vor fi obligați să respecte mai multe reguli.

 


Cu mască și fără gustări

Printre cele mai importante reguli impuse la intrarea în cinematograf va fi faptul că oamenii nu vor mai avea acces în incintă cu suc, popcorn sau alte gustări.

Masca va fi obligatorie la cinematograf, iar oamenilor le va fi luată temperatura la intrare. Oamenii care se împotrivesc regulilor au accesul interzis la film, iar sala de cinema nu poate fi ocupată mai mult de 50% din capacitatea sa.


Decizii pe ultima sută de metri

Guvernul se străduiește să ia decizii și să definitiveze un regulament concret cu privire la redeschiderea restaurantelor și cinematografelor, lucru care îi nemulțumește pe patronii care vor avea la dispoziție doar câteva ore pentru a implementa noile reguli.

Cu privire la redeschiderea restaurantelor, oamenii vor fi obligați să poarte masca în incinta clădirii. Patronii de restaurante așteaptă un regulament clar din partea Guvernului, dar acesta întârzie să apară. Până acum au fost creionate câteva reguli fundamentale pe care oamenii vor fi nevoiți să le respecte.


„Din păcate în ultimele luni ne-am cam obișnuit cu aceste norme care ies în noaptea respectivă sau cu 10-15 ore înainte de deschidere. Am setat un regulament intern. Atunci când ospătarul va merge la masă îi va spune clientului că în momentul în care vrea să se ridice de la masă sau să iasă pentru a fuma, este obligatoriu să își pună masca de protecție până la ieșirea din unitate”, a declarat Dragoș Panait, unul dintre reprezentanții industriei HoReCa.

O altă regulă ce urmează să fie anunțată oficial la 1 septembrie este numărul de persoane de la o masă a restaurantului, care nu poate găzdui mai mult de 6 persoane, dacă acestea nu sunt din aceeași familie. Meniurile și solnițele vor fi dezinfectate după fiecare client și este interzisă mutarea lor de la o masă la alta.


CITEȘTE ȘI:

Protest al angajaților HoReCa în fața restaurantelor și a teraselor unde lucrează. Ce au făcut proprietarii de restaurante din Cluj?

 

EXCLUSIV Proprietarii de restaurant, blocați și de pandemie, și de vreme! Ce spune un chef clujean, fost concurent la MasterChef?

 

 

abonare newsletter