Actualitate

Protest al angajaților HoReCa în fața restaurantelor și a teraselor unde lucrează. Ce au făcut proprietarii de restaurante din Cluj?

Angajații HoReCa au protestat astăzi, între orele 17 și 18, în fața restaurantelor și a teraselor unde lucrează și nu au mai servit clienții.

Protest al angajaților HoReCa în fața restaurantelor și a teraselor unde lucrează. Ce au făcut proprietarii de restaurante din Cluj? Protest al angajaților HoReCa în fața restaurantelor și a teraselor unde lucrează. Ce au făcut proprietarii de restaurante din Cluj?

 

 

Protestul a avut loc pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.


„Ignoranța autorităților este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în  sau pentru industria Horeca participă la protestul de miercuri, 19 august, pentru a trage împreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanții HoReCa pe Facebook.

De asemenea, Organizația Patronală Hora a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în legătură cu situația din acest domeniu. Hora își exprimă îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea virusului Covid-19 în industria ospitalității.


Domeniile sunt afectate în lanț

În scrisoare, Organizația Hora atrage atenția asupra mai multor industrii ce sunt afectate, pe lângă restaurante:

„Totodată industria noastră contribuia semnificativ la evoluția unor companii ce dezvoltă afaceri în domenii conexe, precum agricultură, furnizori locali de ingrediente, producători și distribuitori de materie primă în bucătărie, importatori și distribuitori de produse alimentare, prestatori de servicii dedicate industriei, precum și sisteme de gestiune, curățenie, transport, logistică, ambalaje.


Urmare a crizei datorată pandemiei globale și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70%”, precizează scrisoarea.

Ce au făcut astăzi proprietarii din Cluj?

Un restaurant din Cluj a anunțat astăzi pe pagina de Facebook că susțin protestul:


„Am închis între 17.00-18.00 pentru că ignoranța autorităților este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Industria HORECA are nevoie de măsuri urgente pentru relansare și susținere în această perioadă.”

Angajații restaurantului au stat în fața acestuia, purtând măști și ținând în mâini diferite mesaje pentru Guvern.


Liviu Balint, fost concurent MasterChef, a declarat pentru Monitorul de Cluj că restaurantul său nu a protestat astăzi:

„Nu am încercat să protestăm deciziile luate de către Guvern. Măsurile luate pentru prevenirea răspândirii cred că au fost gândite pentru siguranța populației în așa măsură, încât să fie drepte pentru toată lumea”, a spus el.

Parlamentul vrea să ajute HoReCa?

O propunere legislativă, care se află în momentul de față în Senat, spune că firmele și angajații din această industrie trebuie să fie scutiți de plata impozitelor pentru anii fiscali 2020, 2021 și 2022, scrie Mediafax.

 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Proprietarii de restaurant, blocați și de pandemie, și de vreme! Ce spune un chef clujean, fost concurent la MasterChef?

 

HoReCa protestează împotriva Guvernului! Terasele nu vor servi clienții într-un anumit interval orar

 

 

abonare newsletter