Actualitate

Autostrada Sebeș-Turda nu va fi gata nici în 2020. SE AMÂNĂ deschiderea primului lot

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că primul lot al A10 nu poate fi deschis nici în 2020.

Autostrada Sebeș-Turda nu va fi gata nici în 2020. SE AMÂNĂ deschiderea primului lot Autostrada Sebeș-Turda nu va fi gata nici în 2020. SE AMÂNĂ deschiderea primului lot

 

Deschiderea circulației pe primul lot al autostrăzii A 10 Sebeș-Turda se amână pentru primăvara anului viitor, potrivit unei informări oficiale a Companiei de Drumuri, citată de RADOR. Este vorba despre porțiunea de 17 km dintre Sebeș și Alba Iulia Nord, care are deja o întârziere de doi ani față de primul termen contractual.


 

Stadiul lucrărilor este de peste 90%, dar tronsonul nu poate fi funcțional înainte de sfârșitul lunii aprilie 2021, conform raportării CNAIR. Constructor pe acest lot sunt italienii de la Pizzarotti.


Pe al doilea lote este „este în continuare haos”

Pentru al doilea lot al autostrăzii A 10, segmentul Alba Iulia Nord-Aiud, cu o lungime de 24 de km, construit de grecii de la Aktor, stadiul fizic al construcției este de 73%, iar termenul contractual este sfârșitul acestui an. 

Asociația Pro Infrastructură susține că pe acest lor „este în continuare haos”. Pentru că nu au ieșit testele de capacitate portantă, se refac terasamentele. Mai apoi, structurile executate de firma Retter sunt abandonate, existând și porțiuni asfaltate în stil „tablă de șah”. 


Autoritățile de la transporturi susțineau anterior că ambele loturi vor fi deschise până la finalul lui 2020, conform estimărilor antreprenorilor din Italia și Grecia.

 


CITEȘTE ȘI

VIDEO Imagini spectaculoase de pe Autostrada Sebeș-Turda. În ce stadiu sunt lucrările?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter