Actualitate

Veste bună pentru părinți! Ce se va întâmpla cu declarația pe proprie răspundere impusă la intrarea în școli?

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a cerut vineri modificarea prevederilor care impun prezentarea unei declarații pe proprie răspundere pentru accesul copiilor în școală.

Veste bună pentru părinți! Ce se va întâmpla cu declarația pe proprie răspundere impusă la intrarea în școli? Veste bună pentru părinți! Ce se va întâmpla cu declarația pe proprie răspundere impusă la intrarea în școli?

 

 


Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a declarat că a cerut modificarea prevederilor potrivit cărora elevii nu vor fi acceptați în unitățile de învățământ fără prezentarea unei declarații pe proprie răspundere din partea părinților, în care aceștia atestă faptul că elevul nu are simptome de Covid-19.

 


Declarația controversată

Încă de când a fost mediatizată, declarația pe proprie răspundere a părinților a devenit tot mai controversată. Până și Ministrul Educației a propus modificarea acesteia, prin adăugarea unei sintagme pentru ca părinții să nu poată fi acuzați de rea-credință dacă și-au dus copilul la școală, fără să știe că acesta este infectat cu noul coronavirus.

La momentul de față, potrivit documentului, părintele ar putea răspunde penal în caz de fals în declarație.


„Cred că ar trebui adăugată o sintagmă „după cum cunosc”, ceva care să asigure părintele că există posibilitatea să greșească. Nu putem noi să spunem din start că părintele de rea-credință își aduce copilul bolnav la școală”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației.

Asociațiile de părinți contestă documentul

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, susține că a cerut modificarea acestei prevederi, deoarece părinții nu au competențe medicale ca să-și poată asuma declarația pe proprie răspundere, prin care copilului îi este permisă intrarea în școală.


„Părinții pot face un triaj observațional, dar nimic mai mult. Să observe dacă are temperatură, dacă este răcit rău, astfel încât să nu trimită copiii la școală. Noi am solicitat astăzi Ministerul Sănătății să modifice acea anexă”, a declarat acesta, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI:



Un copil a decedat în urma unui accident rutier!

 

1.392 de cazuri noi în România! Alte 42 de persoane au decedat

 

 

 

abonare newsletter