Actualitate

Bode promite autostrăzi, drumuri express și variante ocolitoare:„Vom semna contracte pentru 420 de kilometri”

Lucian Bode a anunțat că până la finalul anului vor începe noi proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în toată țara.

Lucian Bode a anunțat că va deschide noi șantiere pe drumurile patriei Lucian Bode a anunțat că va deschide noi șantiere pe drumurile patriei

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, luni, la Focşani, că niciun şantier pe infrastructura de transport nu a fost închis în perioada pandemiei. Totodată, el a anunțat că până la sfârşitul anului vor fi semnate contracte noi pentru alţi 420 km de de autostrăzi, drum expres sau variante ocolitoare.

„În primul rând ne-am propus să menţinem toate şantierele deschise. Şi acest lucru, în perioadă de pandemie, nu a fost uşor deloc. Dar niciun şantier pe infrastructură de transport, fie că vorbim de rutier, feroviar, metrou, naval, aerian, nu a fost închis. Este foarte important că am reuşit să menţinem toate şantierele deschise.”, a spus Lucian Bode la Focșani.


Bode promite drumuri de mare viteză în următorii ani

„În al doilea rând, ne-am propus să deschidem noi şantiere, fie că vorbim de emiterea ordinelor de începere efectivă a lucrărilor, fie că vorbim de contracte de proiectare şi execuţie, o etapă în care nu ne mai putem întoarce la contestaţii, proiectul intră în linie dreaptă din acel moment, fie că vorbim de semnarea contractelor pentru realizarea documentaţiei, studiu de fezabilitate şi a proiectelor tehnice. Iar cea de-a treia direcţie de acţiune este elaborarea planului investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii 10 ani", a declarat Ministrul Transporturilor.

Promisiuni din birouri, haos pe teren

Ministrul Bode a promis în repetate rânduri că și Autostrada Sebeș - Turda va fi gata până la finalul anului, însă doar un miracol poate îndeplini scenariul. Autoritățile mai trebuie să dea în folosință 41 de kilometri din autostrada respectivă, însă există probleme mari în continuare la nodurile rutiere de la Alba Iulia și zona Teiuș.


Citește și:

Ministrule, în ce film joci? Lucian Bode inaugurează autostrăzi care au șansa porcului la tăiere!

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter