Actualitate

Primăria se lasă bătută și renunță la un proiect mai vechi. De ce nu poate fi extins ștrandul din Grigorescu și ce soluții promite Emil Boc?

Ştrandul Sun, administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), din subordinea Primăriei municipiului Cluj-Napoca, nu va putea fi extins.

primaria-se-lasa-batuta-si-renunta-la-un-proiect-mai-vechi-de-ce-nu-poate-fi-extins-strandul-din-grigorescu-si-ce-solutii-exista primaria-se-lasa-batuta-si-renunta-la-un-proiect-mai-vechi-de-ce-nu-poate-fi-extins-strandul-din-grigorescu-si-ce-solutii-exista

Ștrandul din cartierul Grigorescu, cel mai mare din Cluj-Napoca, nu va putea fi extins, a recunoscut primarul Emil Boc. Cu toate acestea, edilul promite că administrația locală va continua să modernizeze atât ștrandul, cât și bazinul din interior, care este „la standarde acceptabile” pentru calitatea vieții din Cluj-Napoca.

„Tot ce putem face este să îl modernizăm (ștrandul – n.r.). Am modernizat treptat… este, totuși, un bazin de clasă, apreciat, bazinul de la ștrandul Sun. Și pentru pensionari, tineri, copii, cât timp a fost posibil să îl utilizeze, mă refer la cel închis… este de referință. Și bazinele exterioare au fost modernizate”, a declarat primarul, la un post local de radio.


Planuri pentru un aquapark în cartierul Grigorescu încă din 2012

În iunie 2012, la începutul celui de-al treilea mandat de primar, Emil Boc propunea construirea unui aquapark în Cluj-Napoca. Edilul declara atunci că aquapark-ul ar putea fi construit în zona ştrandului Sun, unde Primăria deţine mai multe terenuri. O altă locaţie propusă acum opt ani era în incinta fostelor Băi Someşeni, caz în care soluţia ar fi fost privată, dar susţinută de Primărie.

Ulterior, în octombrie 2016, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, pe lista alocărilor de fonduri s-a aflat şi studiul de fezabilitate şi proiectarea aquaparkului de la ștrandul Sun. De asemenea, apărea şi studiul de fezabilitate şi proiectarea pentru un patinoar, în aceeaşi locaţie din Grigorescu. Pentru aquapark era prevăzută suma de 450.000 lei la rectificarea bugetară, iar pentru patinoar 100.000 lei.


După 8 ani, aquaparkul de la ștrandul Sun „a intrat la apă”

Deși în ianuarie 2016 primarul afirma că ştrandul Sun va fi transformat în aquapark, fiind pe lista de priorități la acea vreme, acest lucru nu s-a concretizat. Emil Boc a trebuit să se lase păgubaș după două licitații eșuate, la care nicio firmă nu s-a prezentat. Motivul? Costurile mult prea ridicate pentru un proiect de asemenea anvergură.

„Necazul acolo este că pe dedesubt este o magistrală de apă, iar pe deasupra este o magistrală Transelectrica. Acolo nu mai poți construi ceva în plus, am scos la licitație de vreo două ori, nu a venit nimeni. Sunt niște costuri uriașe să muți o magistrală Transelectria, aproape un milion de euro și o magistrală de apă cu alte câteva sute de mii de euro, nimeni nu-ți vine”, a recunoscut, joi dimineață, Emil Boc.


Cu toate acestea, cu peste 3,3 milioane de lei, un bazin cu dimensiuni olimpice a fost amenajat în toamna anului 2016, în aer liber, dar care funcţionează şi iarna, fiind acoperit cu balon presostatic. De asemenea, au fost modernizate bazinul olimpic, bazinul pentru începători şi cel pentru copii, fiind refăcut inclusiv sistemul de filtrare. Cât despre noul aquapark… clujenii încă așteaptă!

CITEȘTE ȘI:


„Cobra” va șerpui în altă parte. „Vom muta aquapark-ul, dar zona propusă inițial era bună”
 

Stațiunile balneare și-au deschis porțile. Se răspândește COVID-19 prin scăldatul în piscină?
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter