Actualitate

Bazin de înot cu dimensiuni olimpice, inaugurat la Cluj - GALERIE FOTO

Un bazin cu dimensiuni olimpice amenajat în aer liber, dar care va funcţiona şi iarna, fiind acoperit cu balon presostatic, va fi inaugurat la Cluj-Napoca, luni, după o investiţie a Primăriei municipiului în valoare de peste 3,3 milioane de lei.

Bazinul olimpic Grigorescu, cu dimensiuni olimpice, de 50 x 25 metri, va fi disponibil pentru publicul din Cluj-Napoca, începând de luni, şi va fi funcţional pe toată durata anului. Bazinul a fost amenajat în aer liber, dar acoperit cu un balon presostatic, astfel încât temperatura apei este de 26-28 grade Celsius, graţie unui sistem modern de filtrare.

Primarul clujean Emil Boc a anunţat, joi, că bazinul este dotat cu aparatură pentru fitness - treadmill aquaness (benzi de alergare acvatice), aquabike aquaness (biciclete acvatice), static Swim (sistem de înot contracurent pentru antrenament aquafitness), iar Primăria Cluj-Napoca şi RADP vor derula programe speciale de învăţare a înotului pentru elevii din clasele primare, în intervalul orar 8.00-12.00.


Biletele de intrare vor costa 18 lei, în timp ce copiii, elevii, studenţii, pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi vor plăti doar 12 lei, iar programul de funcţionare a noii baze acvatice din Cluj va fi între orele 6.00-22.00, de luni până vineri, respectiv între orele 8.00-18.00, la finalul săptămânii.

”Pentru amenajarea bazinului olimpic Grigorescu, Primăria Cluj-Napoca a alocat suma de 3.305.000 lei. Pe lângă închiderea cu un balon presostatic cu triplă membrană a bazinului olimpic, în cadrul lucrărilor de modernizare au fost construite spaţii tehnice şi vestiare, a fost reparată şi refinisată cuva bazinului (care a fost adusă la o cotă maximă de 1,50 m), a fost reamenajată zona de acces către bazin, cu instalaţiile electrice şi de gaze aferente”, se arată într-un comunicat semnat de primarul Emil Boc, care a postat şi mai multe fotografii cu noul bazin pe o reţea de socializare.


Edilul a mai precizat că la Ştrandul Sun din Grigorescu, Primăria Cluj-Napoca şi RADP vor realiza un Aqua Park modern, iar în prezent se lucrează la proiectul de deviere a magistralei electrice care afectează lucrările de construire, urmând ca după finalizarea acestuia să se treacă la realizarea proiectului propriu-zis.

abonare newsletter