Actualitate

Bani pentru aquapark la rectificarea bugetului local

Transformarea ştrandului Sun într-un aquapark este un proiect vechi de mulţi ani, dar până acum nu s-a concretizat.

Bani pentru aquapark la rectificarea bugetului local Bani pentru aquapark la rectificarea bugetului local

Cu toate investiţiile din ultima perioadă, ştrandul Sun încă are acel aer comunist şi este departe de a deveni un loc de distracţie adaptat secolului actual. În Cluj, nu există de fapt niciun ştrand modern, pe măsura oraşului “de cinci stele”. Acest gen de distracţie şi recreere a fost ignorat de autorităţi, deşi de-a lungul anilor toţi primarii au vorbit despre realizarea unui aquapark modern.

Acum, din nou, realizarea unui aquapark apare în atenţia conducerii Primăriei. Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de astăzi va fi supus atenţiei proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară. Pe lista alocărilor de fonduri se află şi studiul de fezabilitate şi proiectarea aquaparkului de la Ştrandul Sun din Grigorescu. De asemenea, apare şi studiul de fezabilitate şi proiectarea pentru un patinoar, în aceeaşi locaţie. Pentru aquapark este prevăzută suma de 450.000 lei la rectificarea bugetară, iar pentru patinoar 100.000 lei.


După realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectării, urmează licitaţia pentru realizarea lucrărilor.

Aquapark-ul, un proiect vechi de ani de zile

Modernizarea ştrandului Sun, inclusiv construirea unui aquapark a fost pe lista de priorităţi a primarului Emil Boc pe acest an. În ianuarie 2016, declara că ştrandul va fi transformat în aquapark. “Urmează să transformăm ştrandul Sun într-un aquapark modern prin resurse proprii şi prin acoperirea bazinului olimpic cu un balon care să îi poată asigura funcţionarea şi pe timp de iarnă. Am asigurat resursele financiare la RADP pentru ca acest lucru să se întâmple începând cu 2016, să înceapă transformarea ştrandului Sun într-un aquapark modern şi să realizeze acoperirea cu balon. De asemenea, în incinta complexului va fi amenajat un patinoar”, declara Boc, într-o conferinţă de presă, la începutul anului.


În iunie 2012, la începutul actualului mandat de primar, Boc propunea iarăşi construirea unui aquapark. Primarul declara atunci că aquaparkul ar putea fi construit în zona ştrandului Sun, unde Primăria deţine mai multe terenuri. O altă locaţie propusă acum patru ani era în incinta fostelor Băi Someşeni, caz în care soluţia ar fi fost privată, dar susţinută de Primărie.

Bazin olimpic acoperit la ştrandul Sun

Un bazin cu dimensiuni olimpice amenajat în aer liber, la ştrandul Sun, dar care va funcţiona şi iarna, fiind acoperit cu balon presostatic, a fost inaugurat la începutul lunii octombrie, după o investiţie a Primăriei municipiului în valoare de peste 3,3 milioane de lei.


Bazinul olimpic Grigorescu are dimensiuni olimpice, de 50 x 25 metri şi este acoperit cu un balon presostatic, astfel încât temperatura apei este de 26-28 grade Celsius, graţie unui sistem modern de filtrare.

Bazinul este dotat cu aparatură pentru fitness - treadmill aquaness (benzi de alergare acvatice), aquabike aquaness (biciclete acvatice), static Swim (sistem de înot contracurent pentru antrenament aquafitness), iar Primăria Cluj-Napoca şi RADP vor derula programe speciale de învăţare a înotului pentru elevii din clasele primare, în intervalul orar 8.00-12.00.


3,3 milioane lei pentru bazinul olimpic

”Pentru amenajarea bazinului olimpic Grigorescu, Primăria Cluj-Napoca a alocat suma de 3.305.000 lei. Pe lângă închiderea cu un balon presostatic cu triplă membrană a bazinului olimpic, în cadrul lucrărilor de modernizare au fost construite spaţii tehnice şi vestiare, a fost reparată şi refinisată cuva bazinului (care a fost adusă la o cotă maximă de 1,50 m), a fost reamenajată zona de acces către bazin, cu instalaţiile electrice şi de gaze aferente”, era precizat într-un comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter