Actualitate

„Cobra” va șerpui în altă parte. „Vom muta aquapark-ul, dar zona propusă inițial era bună”

„Victoria” activiștilor clujeni în campania pentru Parcul Est a fost confirmată și de viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

„Cobra” va șerpui în altă parte. „Vom muta aquapark-ul, deși zona propusă inițial era bună!” „Cobra” va șerpui în altă parte. „Vom muta aquapark-ul, deși zona propusă inițial era bună!”

Anul acesta, când se împlinește un deceniu de la startul campaniei SOS Parcul Est, deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru anunța victorios că „pericolul aquapark-ului a trecut”. Declarația vine în contextul în care municipalitatea dorea să amenajeze – de mai bine de 10 ani – un aquapark în zona Gheorgheni.

Acum, după ani lungi în care activiștii clujeni s-au opus vehement inițiativei, plângându-se mai ales de zgomotul și aglomerația care veneau iminent cu amenajarea complexului acvatic, municipalitatea „a predat armele”, recunoscând că sunt luate în calcul alte trei locații pentru aquapark. Deși proiectul nu se numără printre prioritățile municipalității în 2020, viceprimarul Dan Tarcea afirmă că „există o componentă” în bugetul local pe anul 2020 și pentru acest proiect.


„Aquapark-ul va fi mutat, are componentă (n.red. în bugetul local pe 2020) și acest aqupark. Îl vom muta, pentru că toți specialiștii ne-au spus că nu este o zonă care să fie propice pentru așa ceva. Eu cred în continuare că ar fi fost o alternativă bună (n.red. în Gheorgheni). Sunt trei variante, le analizăm, iar după ce avem varianta optimă, o vom dezvălui”, a punctat Tarcea, într-o emisiune TV.

CITEȘTE ȘI: Aquaparkul s-a înecat înainte să se construiască

Ultimele Stiri
abonare newsletter