Actualitate

Boc: „Sectorul cultural nu trebuie privit ca o Cenușăreasă, dimpotrivă”

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că autoritățile locale vor sprijini anul acesta sectoarele cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cum sunt cultura și sportul.

Boc: „Sectorul cultural nu trebuie privit ca o Cenușăreasă, dimpotrivă” Boc: „Sectorul cultural nu trebuie privit ca o Cenușăreasă, dimpotrivă”

Potrivit edilului, peste 3.000 de angajați din domeniul cultural au fost afectați de amânarea evenimentelor, de la izbucniea pandemiei de coronavirus.Primarul Clujului a spus că municipalitatea va sprijini acest sector, care „a dat brand orașului”.

„Trebuie susținut sectorul cultural, care a fost vitregit enorm. S-au blocat toate evenimentele, toate activitățile. Sunt peste 3.000 de oameni cu carte de muncă în acest oraș în domeniu. El trebuie să meargă mai departe, pentru că a dat brand orașului, trebuie să îl susținem. Ieri am alocat bani pentru sectorul cultural, pentru cei care pot să desfășoare evenimente mai mici, mai mari, să meargă mai departe. Sectorul cultural nu trebuie privit ca o Cenușăreasă care e ultimul pe listă, dimpotrivă. Este o parte fundamentală a unei comunități, a unui oraș sănătos și a fiecărei ființe umane, pentru că ai nevoie și de materie, și de spirit”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local.


De asemenea, edilul a spus că urmează o dezbatere publică și în ceea ce privește sportul clujean, afectat la rândul său de criza coronavirus, iar administrația locală este pregătită să sprijine asociațiile din acest sector.

„Vom avea o dezbatere publică săptămâna viitoare cu privire la sport, cu privire la ce nevoi, ce probleme sunt. Vom sprijini și acest sector, în limita resurselor financiare, pe fiecare în parte, începând de la „U” Cluj, până la ultimul club sau asociație care are activitate în oraș”, a adăugat Boc.


Amintim că miercuri, consilierii locali au aprobat alocarea de fonduri nerambursabile câtorva zeci de proiecte culturale, printre care și festivalul TIFF, care se va desfășura la Cluj între 31 iulie și 9 august.

CITEȘTE ȘI


TIFF și alte proiecte culturale au primit finanțare din bugetul local. VEZI LISTA

 

abonare newsletter