Actualitate

Izolare fără mâncare sau medicamente. Călugării de pe Muntele Athos trec printr-o situație DISPERATĂ

Călugării și părinții de pe Muntele Athos au nevoie de medicamente și alimente.

Izolare fără mâncare sau medicamente. Călugării de pe Muntele Athos trec printr-o situație DISPERATĂ Izolare fără mâncare sau medicamente. Călugării de pe Muntele Athos trec printr-o situație DISPERATĂ

Sfântul Munte a fost închis din cauza pandemiei și, din 20 martie, aici nu au mai intrat pelerini și nici ajutoare.

Mai grav este că, de câteva săptămâni, natura s-a dezlănțuit și a măturat drumurile din jurul schiturilor.


Credincioși din toată țara au pornit ample campanii de colectare de alimente și medicamente care vor ajunge la călugări.

Călugării de pe Muntele Athos sunt la ceas de mare încercare. Sfântul Munte a fost închis în timpul pandemiei, iar rezervele de alimente și medicamente, necesare călugărilor din schituri, s-au terminat.


„Drumurile de pe Muntele Athos s-au surpat, comunicarea între mănăstiri se face cu foarte mare dificultate. Existau mici tronsoane betonate, acelea sunt șterse de apă.  Microbuzele pot merge pe distanțe foarte scurte, iar materialele de construcție sunt cărate în coșuri, în spinare”, a spus Călin Pintea, organizator campanie de colectare, potrivit stirileprotv.ro.

Situația se agravează pe zi ce trece. Pentru a veni în ajutorul călugărilor, voluntarii au început o amplă campanie de colectare de alimente și medicamente.


CITEȘTE ȘI: 100 de persoane, izolate la domiciliu după ce patru copii au fost depistați pozitiv la COVID-19 în Viișoara

 

abonare newsletter