Actualitate

„Tun” financiar dat de Primăria Cluj-Napoca! 25,5 mil. de euro pentru un proiect grandios

Primăria municipiului Cluj-Napoca a reușit să pună mâna pe peste 25,5 milioane de euro, în vederea realizării unui amplu proiect din fonduri europene.

tun-financiar-dat-de-primaria-cluj-napoca-zeci-de-milioane-de-euro-pentru-un-proiect-grandios tun-financiar-dat-de-primaria-cluj-napoca-zeci-de-milioane-de-euro-pentru-un-proiect-grandios

Primăria municipiului Cluj-Napoca a câştigat un proiect european de aproximativ 123,7 milioane de lei (circa 25,5 milioane de euro), pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, zona 1 – Lunca Someşului Mic, potrivit Ziarul Financiar. Perioada de implementare a proiectului este de 71 luni, până în data de 30 aprilie 2023.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4E – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.


CITEȘTE ȘI:

Cum vor arăta malurile Someșului după modernizarea acestora

 


„Merge proiectul, este din bani europeni, de peste 25 milioane de euro. Un proiect amplu, extrem de consistent, generos. Primul loc unde se va intervini vizibil va fi zona de la Garibaldi, de la platoul de la Sala Sporturilor «Horia Demian», o modernizare de excepție. Suntem încă în proceduri, este un concurs internațional de soluții. Va schimba radical imaginea Clujului”, a explicat primarul Emil Boc, într-o intervenție telefonică la o emisiune radio.

Reamintim că malurile râului Someşul Mic, care traversează municipiul Cluj-Napoca, vor fi transformate în zone pietonale, de agrement şi cu piste pentru biciclete, într-un proiect realizat de arhitecţi spanioli, care au câştigat, în urmă cu trei ani, un concurs internaţional de soluţii iniţiat de Primărie.


CITEȘTE ȘI:

Se schimbă malurile Someşului. 35 milioane € pentru alei pietonale, piste de biciclete și terase. Dispare parcarea de la Sala Sporturilor?

 


Primăria face primul pas pentru a schimba malurile Someșului. Apar alei pietonale, piste de biciclete și terase

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter