Actualitate

A început calvarul în Baciu. DN 1F, reasfaltat!

Primăria comunei Baciu a anunțat că, începând de luni, au început lucrările de decopertare a drumului național DN 1F (Strada Transilvaniei), în vederea reasfaltării acestuia.

A început calvarul în Baciu. DN 1F, reasfaltat! A început calvarul în Baciu. DN 1F, reasfaltat!

În prima fază se va realiza decopertarea de la km 6 (zona Napolact) până la km 16 (intrarea pe autostradă la Nădășelu). Dată fiind această situație, se vor institui restricții temporare de circulație, traficul auto urmând a fi dirijat de angajații firmei care asigură reparația acestui tronson.

„Pentru a nu îngreuna și mai mult traficul pe raza localității Baciu, semafoarele vor fi scoase din funcțiune pe perioada acestor reparații. Șoferii sunt rugați să circule cu prudență sporită în următoarea perioadă!”, transmit reprezentanții Primăriei Baciu.


Semafoare inteligente vor fi instalate în Baciu

Recent, pe raza comunei Baciu a fost pus în funcțiune primul semafor inteligent, în zona Napolact. Potrivit administrației locale, acesta este primul din cele cinci care vor forma „unda verde” în localitate și, odată cu finalizarea reasfaltării DN 1F, traficul auto, îngreunat și de traficul greu care coboară de pe autostradă, se va putea relua în condiții normale.

Printre proiectele administraţiei comunei Baciu se numără şi realizarea unui drum expres – „centura Baciu” – care ar urma să aibă 4,9 km, cu câte două benzi pe sens. Această șosea ar urma să facă legătura dintre Cluj-Napoca (zona Tetarom 1), prin Baciu, cu nodul rutier de la Nădăşel, unde Autostrada Transilvania se întâlneşte cu DN Cluj-Napoca – Zalău.


CITEȘTE ȘI:

Rezolvă noul ministru al Transporturilor „amărâtul” podeț de pe Calea Baciului?

 


O pensionară din Baciu a sunat la 112 fiindcă nu mai avea mâncare. Are pensia de doar 400 de lei!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter