Actualitate

Rezolvă noul ministru al Transporturilor „amărâtul” podeț de pe Calea Baciului?

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc își pune mari speranțe în noul ministrul al Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode, originar din Valcău de Jos, județul Sălaj.

Rezolvă noul ministru al Transporturilor problema „amărâtului” podeț de pe Calea Baciului?, sursă foto: Google Maps Rezolvă noul ministru al Transporturilor problema „amărâtului” podeț de pe Calea Baciului?, sursă foto: Google Maps

Odată cu investirea Guvernului condus de președintele PNL, Ludovic Orban, primarul Emil Boc speră ca atât lucrările de mare anvergură, precum Autostrada Transilvania, cât și cele mai mici, cum ar fi cele regionale, din zona Clujului, să primească un avânt pe măsura promisiunilor noului executiv.

„Am luat de la Guvern să facem Centura Metropolitană, trenul și metroul metropolitan, pasajul Tăietura Turcului, pasajul din Mărăști, ca să vorbesc de lucrările mari. Acum, sper să avem sprijin mai mare, să rezolvăm și amărâtul ăla de podeț de pe Calea Baciului, din față de la Petrom, acolo unde se strangulează circulația. Trebuie lărgită, dar nu ține de noi, ține de Guvern”, a precizat edilul, la un post de radio local.


„Mă bucur că ministrul este din Sălaj. A venit de atâtea ori pe drumul de la Zalău la Cluj-Napoca și a văzut și el unde se blochează, unde se strangulează circulația. Sunt convins că va apăsa pe accelerație doar să se realizeze în cadru legal aceste lucrări mai mici, apoi și lucrările de importanță națională”, a mai punctat Boc, făcând referire la proiectul Centurii Metropolitane.

„Țin minte, când eram în 2009 la Guvern, erau practic abandonate și proiectul Autostrăzii Transilvania, și proiectul Centurii Metropolitane. Atunci era Centura Vâlcele-Apahida, vorbeam că scoatem TIR-urile din Cluj-Napoca, vă aduceți aminte ce era pe latura dinspre Mărăști. Atunci, într-un an și jumătate, au fost făcute toate acele lucrări”, a conchis primarul.


CITEȘTE ȘI: Centura Metropolitană a Clujului, „bătută în cuie”: „Cei 38 de km se vor realiza!”

abonare newsletter