Actualitate

După „gazon ca pe San Siro”, Consiliul Județean (re)încălzește terenul de pe Cluj Arena

Consiliul Județean Cluj a lansat o nouă licitație pentru întreținerea și reparația stadionului din Parcul Central.

După „gazon ca pe San Siro”, Consiliul Județean (re)încălzește terenul de pe Cluj Arena, sursă foto: Facebook Cluj Arena După „gazon ca pe San Siro”, Consiliul Județean (re)încălzește terenul de pe Cluj Arena, sursă foto: Facebook Cluj Arena

Forul administrativ județean a demarat o licitație publică pentru lucrări de reparații la alimentarea cu energie electrică a instalației de încălzire a suprafeței de joc la stadionul Cluj Arena. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 293.000 lei (fără TVA), adică peste 60.000 euro, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor este data de 27 aprilie a.c., ora 23:00.

Garanția minimă: 2 ani

Potrivit caietului de sarcini, achiziția este necesară pentru buna desfășurare a activității curente. Lucrarea este necesară datorită „uzurii acumulate în timp a elementelor ce formează instalația electrică ce alimentează cu energie electrică instalația de încălzire a suprafeței de joc” a stadionului, se arată în documentul citat.


Ofertantul câștigător va trebui să înlocuiască cablurile de alimentare, să efectueze legături între cablurile încălzitoare și cablurile de alimentare, legături cabluri în tabloul de încălzire, precum și verificarea instalației de încălzire după înlocuirea cablurilor de conexiuni. Garanția minimă pentru materialele folosite este de 24 luni, la fel și garanția de execuție, de la data semnării procesului verbal de recepție.

Lucrările vor proteja gazonul și pista de atletism

De precizat că operatorul economic are obligația să protejeze pista de atletism ce înconjoară gazonul, dar și gazonul, atunci când desfășoară activitățile de reparații. Mai departe, toate utilajele care pătrund pe pista și pe suprafața de joc vor avea gabarit mic, greutate redusă și vor fi prevăzute cu anvelope anti-tasare pentru a evita deteriorarea suprafețelor gazonate.


„Se va evita deteriorarea suprafețelor gazonate și/sau a instalațiilor terenului, în cazul în care acestea vor fi afectate de lucrările de reparații, se va lua în calcul la valoarea finală a lucrărilor ofertate și valoarea eventualelor reparații la suprafața gazonată și/sau la instalațiile terenului”, se arată în caietul de sarcini.

Tișe promite, UNTOLD face

După ce a achiziționat un sistem care accelerează creșterea gazonului, Consiliul Județean Cluj – prin vocea președintelui Alin Tișe – promitea, în ianuarie 2019, plantarea pe terenul de joc a unui gazon hibrid, asemănător celor de pe marile arene din Europa.


Gazonul promis, format dintr-un mix de fire de iarbă și fibre sintetice este specific doar unui grup select de stadioane, printre care Allianz Arena (Bayern München), Camp Nou (FC Barcelona) sau San Siro/Giuseppe Meazza (AC Milan/Inter Milano). Deocamdată, planurile de modernizare a gazonului au rămas la stadiul de promisiuni.

Până la urmă, gazonul de pe arena din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” a fost reînnoit după ediția din 2019 a UNTOLD, de către organizatorii festivalului. Pentru înlocuirea gazonului de pe Cluj Arena, reprezentanții festivalului au alocat circa 370.000 lei.


CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean „apasă” butonul de panică la Cluj Arena. Pază și protecție pentru stadion gol

 


Licitație de 134.000 de euro pentru gazonul de pe Cluj Arena

 

Cluj Arena intră în modernizare. Tișe visează la un stadion unic în Europa și trimite săgeți la București: „Stadionul lor nu produce bani!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter