Actualitate

Boc trage cortina peste UNTOLD 2019: „Faima bună a Clujului trece granițele Europei!”

Așa cum i-a obișnuit pe clujeni în edițiile precedente, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a fost prezent și la ediția aniversară UNTOLD, în toate cele patru seri ale festivalului.

Edilul susține cu tărie că UNTOLD 2019 a reconfirmat statutul Clujului ca „oraș al calității”, fiind de părere că artiștii de talie mondială vor duce numele orașului peste mări și țări. De asemenea, Boc are un mesaj și pentru clujenii care sunt îngrijorați de pagubele provocate de festivalieri: absolut toate reparațiile vor fi suportate din buzunarul organizatorilor.

„Am fost în fiecare noapte la festival, atât cu un ochi la ce se întâmplă în festival, cât și la atmosfera creată de artiști și tineri. Deci și din perspectivă organizatorică, în sensul dimensiunii care vizează securitatea, siguranța participanților și tot ce a însemnat prezența sutelor de mii de participanți. Evident, m-am bucurat și eu de artiștii prezenți la festival alături de tinerii veniți din toate colțurile lumii. A fost o ediție reușită, a reconfirmat statutul Clujului ca oraș al calității, UNTOLD fiind deja un eveniment de rezonanță mondială”, a declarat Emil Boc, miercuri, la un post de radio local.


Primarul afirmă că UNTOLD 2019 a dispus de un „salt calitativ” față de edițiile anterioare, datorat și publicului fidel care revine anual pe malul Someșului Mic. „Faima bună se duce peste granițe!”, crede Boc, care și-a amintit de momentul unic oferit de olandezul Don Diablo, dedicat victimei tragicului eveniment de la Caracal, Alexandra Măceșanu. Au fost peste 372.000 de participanți în cele patru seri de festival, iar edilul se bucură că „totul s-a terminat cu bine”.

CITEȘTE ȘI: MAGISTRAL! Robbie Williams, recital de zile mari la UNTOLD pe un stadion arhiplin VIDEO


„Faptul că au fost prezenți artiști de primă mână, Armin van Buuren, David Guetta, Martin Garrix, Robbie Williams sau mulți alții, prin mesajele date, au dus dincolo de granițele Europei numele Clujului. (...) A fost și acel moment extrem de emoționant, îl felicit pe DJ-ul Don Diablo, care a pus într-un moment de liniște, cu lanternele de la telefoane aprinse, imaginea Alexandrei Măceșanu pe ecran. Respect deplin arătat de participanții la festival într-un asemenea moment, m-am bucurat să văd emoții, bun-simț, respect și compasiune cu această tragedie uriașă care a lovit România și din care încă nu ne-am trezit”, a punctat Boc.

UNTOLD suportă toate costurile stricăciunilor

„N-avem nicio bancă, niciun coș de gunoi, stâlp de iluminat sau loc de joacă devastat, oamenii au venit să se bucure împreună de artiștii momentului”, mărturisește Emil Boc, care spune că, la fel cum s-a întâmplat și în cazul festivalului Jazz in the Park, organizatorii UNTOLD vor plăti pentru toate deteriorările pe care le-a suferit Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Ba mai mult, aceștia s-au oferit să aducă chiar plusuri parcului față de starea inițială, „niciun leu din banul public nefiind investit”, promite primarul.


„Totul se readuce la situația inițială, tot ce s-a deteriorat, parcul se reface în integralitate în baza devizelor făcute și a raportului de recepție pe costurile organizatorilor. Am apreciat că au spus că sunt dispuși să investească mai mult, adică au fost zone care au fost afectate de ploaie, vor fi refăcute în integralitate cu gazon rulant, unde specialiștii spun că se impune acest lucru. Voi fi atent dacă se țin de cuvânt, dar am apreciat mesajul public că sunt dispuși să aducă parcul într-o situație chiar mai bună decât înainte”, a precizat Boc.

CITEȘTE ȘI: Tişe promite că gazonul de pe Cluj Arena se va schimba în cel mai scurt timp posibil. Când ar putea reveni Universitatea Cluj acasă


Potrivit municipalității, va fi un raport și un proces verbal de primire cu toate costurile aferente, comunicate public și transparent. În acest moment se încheie procesul verbal de recepție, dar organizatorii au început deja în unele zone să plaseze gazonul rulant, fiind făcute comenzile. De asemenea, specialiștii vor indica unde poate fi amplasat gazon rulant și în ce zone este necesară supraînsămânțarea.

Referitor la zvonurile privind faptul că ediția din acest an ar fi fost ultima organizată în Parcul Central, Emil Boc a infirmat categoric veștile. „N-am auzit niciodată, nici nu știu să fie vreo discuție în acest sens. Personal, nu am fost informat, nu cred să fie vorba despre așa ceva. Din punctul meu de vedere, da (n.red. UNTOLD 2020 va fi organizat tot în Parcul Central), nu am argumente să fie altfel!”, a explicat primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter