Actualitate

Licitație de 134.000 de euro pentru gazonul de pe Cluj Arena

Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație publică pentru servicii de mentenanță și întreținere a gazonului de pe stadionul Cluj Arena. Valoarea contractului se ridică la 640.000 de lei (aproximativ 134.000 euro).

Potrivit anunțului de licitație publică, Consiliul Județean Cluj caută o firmă de mentenanță care să asigure: 1. Întreținere curentă 2. Întreținere specială a gazonului 3. Întreținere a substratului 4. Utilizarea fertilizatorilor 5. Supraînsămanțarea suprafeței gazonului 6. Monitorizarea suprafeței de joc 7. Monitorizare sistem de fotosinteză artificială 8. Monitorizare și reparare sistem de încălzire/degivrare gazon și vizează o suprafață de aproximativ 7.900 mp, cât și exploatarea și întretinerea corespunzătoare a sistemelor, instalațiilor, echipamentelor ce au rolul de a menține un mediu cu condiții optime de dezvoltare pentru gazon, pentru următorul an. Produsele de întretinere se vor utiliza și pentru gazonul de pe spațiile verzi din jurul stadionului, pe o suprafată de aproximativ 5.400mp.

Valoarea totală estimată a contractului este de 640.000 lei, bani din bugetul județului, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai mic. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 2 martie 2020.


Amintim că gazonul de pe stadion a fost înnoit după ediția din 2019 a Untold de către organizatorii festivalului. Pentru înlocuirea gazonului de pe Cluj Arena, reprezentanții festivalului au alocat circa 370.000 lei.

Cu un an în urmă, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, promitea plantarea pe terenul de joc a unui gazon hibrid, asemănător celor de marile arene din Europa. Gazonul promis, format dintr-un mix de fire de iarbă și fibre sintetice este specific doar unui grup select de stadioane, printre care Allianz Arena (Bayern München), Camp Nou (FC Barcelona) sau San Siro/Giuseppe Meazza (AC Milan/Inter Milano).


„Cu aceste investiții vom avea cel mai modern stadion din România, comparabil cu marile stadioane din Europa. Astăzi există doar câteva stadioane din Europa care au gazon hibrid. Specialiștii spun că, după un anumit timp, trebuie să schimbi gazonul, pentru că iarba nu mai produce atât de repede fotosinteză pentru regenerare, plus drenajul este afectat. Prin această investiție vom avea un stadion unic, printre puținele din Europa care vor avea gazon hibrid, adică iarbă naturală combinată cu iarbă sintetică. Este o tehnologie nouă care ajută la refacerea în regim de urgență a gazonului, uzura va fi nesemnificativă. Probabil lucrările vor acoperi perioada de vară, după Festivalul Untold, până se va monta acest gazon", a declarat Tișe, în ianuarie 2019.

Până acum, planurile de modernizare a gazonului au rămas la stadiul de promisiuni.


Cluj Arena a fost inaugurat în octombrie 2011, în locul fostului Stadion "Ion Moina", și a costat Consiliul Județean Cluj peste 45 milioane de euro. Are o capacitate de 30.596 locuri la competițiile sportive și 55.000 locuri la concerte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter