Actualitate

Cum evoluează simptomele la CORONAVIRUS. Zile critice şi perioada în care trebuie să fim atenţi

Simptomele de CORONAVIRUS sunt o particularitate, fiind diferite faţă de o răceală banală.

cum-evolueaza-simptomele-la-coronavirus-zile-critice-si-perioada-in-care-trebuie-sa-fim-atenti cum-evolueaza-simptomele-la-coronavirus-zile-critice-si-perioada-in-care-trebuie-sa-fim-atenti

Centrul pentru Controlul Bolilor din Wuhan (China) a efectuat un studiu prin care a demonstrat că 80% din cei infectaţi cu noul coronavirus se confruntă cu simptome moderate, 15% cu simptome severe, iar 5% ajung în stare critică. Conform studiului făcut de centrul din Wuhan s-a demonstrat că 99% dintre persoane aveau febră mare, jumătate dintre cei infectaţi erau afectaţi de o tuse seacă, iar un sfert aveau dureri musculare şi dificultăţi respiratorii.

- Prima zi: Bolnavii prezintă febră. Sunt şanse să simtă oboseală, dureri musculare şi să aibă o tuse seacă. Foarte puţini bolnavi au o stare de greaţă înainte cu o zi, iar unii au avut şi diaree.


- Ziua 5: Apar primele dificultăţi respiratorii, în special la persoanele care au o vârstî înaintată sau în rândul celor care au avut probleme de sănătate preexistente.

-Ziua 7: Conform studiului efectuat în Wuhan, bolnavii ajungeau în medie doar în ziua a 7-a la spital, deoarece atunci aveau cele mai puternice simptome.


- Ziua 8: Încep dificultăţiile respiratorii. Aproximativ 15% au dezvoltat un sindrom de detresă respiratorie acută prin care acumulează lichid şi provoacă prăbuşirea alveolelor, iar implicit împiedică plămânii să facă schimbul de oxigen şi dioxid de carbon. În general, ZIUA 8 este cea în care oamenii aveau nevoie de ventilator pentru prima dată.

- Ziua 10: Bola evoluează tot mai rapid, iar pacienţii încep să ajungă la Terapie Intesivă. Bolnavii au dureri puternice în zona abdominală şi au o lipstă acută a poftei de mâncare. Aproximativ 2% au pierdut lupta cu viaţa în China în acest punct.


- Ziua 17: Bolnavii care îşi revin după Covid-19 primesc bilet de externare din spital, după două săptămâni şi jumătate de boală.

Cei infectaţi cu noul coronavirus vor avea primele simptome după cinci zile sau mai multe. Simptomele sunt la început asemănătoare cu pneumonia, dar avansează mult mai rapid şi ajung la un punct la care o pneumonie ajunge foarte rar. Starea bolnavilor de coronavirus se poate înrăutăţi după începerea tratamentului sau după administrarea mai multor lichide.

Ultimele Stiri
abonare newsletter