Actualitate

Drum județean din Cluj, transformat în drum național? Tișe îl modernizează de ani de zile

Ministrul demis al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a dezvăluit intenția de a transforma în drumuri naționale 73 km de drumuri județene din Sălaj și Cluj pentru a fi reabilitate.

Drum județean din Cluj, transformat în drum național? Tișe îl modernizează de ani de zile Drum județean din Cluj, transformat în drum național? Tișe îl modernizează de ani de zile

În cadrul unei vizite la Cluj-Napoca, Lucian Bode a declarat, sâmbătă, că Direcţia Regională de Drumuri (DRDP) Cluj dorește să preia şi să transforme în drumuri naţionale 73,3 kilometri de drumuri judeţene din Sălaj şi Cluj, pentru a le putea reabilita.

Potrivit ministrului, în perioada imediat următoare DRDP Cluj va face demersuri către consiliile judeţene din Sălaj şi Cluj pentru a prelua şi a reabilita tronsoanele de drumuri judeţene DJ 109A, de la limita cu judeţul Cluj – Chinteni – Panticeu – Recea-Cristur, intersecţie cu DJ 108B – limită cu judeţul Sălaj, Cernuc – Gârbou – Fabrica – Surduc – Brâglez, intersecţie cu DN 1H.


„Vorbim de 73,3 kilometri de drum judeţean, pe cele două administraţii – Cluj, respectiv Sălaj. Noi, cunoscând dezvoltarea zonei, cunoscând faptul că preluarea acestui drum judeţean şi transformarea lui în drum naţional ar scurta distanţele de la Cluj-Napoca la Dej, de la Surduc, limită cu DN 1H la Cluj, ar lega practic zona respectivă de Jibou-Zalău, respectiv Şimleu Silvaniei – Aleşd – Oradea”, a precizat Bode.

„În această logică, ne-am gândit, iar în perioada următoare vom face demersurile pentru preluarea acestui drum judeţean şi transformarea lui în drum national”, a mai punctat ministrul Transporturilor, în cadrul conferinţei de presă.


Lucian Bode a adăugat faptul că procedura de preluare presupune mai mulţi paşi, printre care acordurile celor două consilii judeţene, al conducerii Companiei Naţionale Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi emiterea unei hotărâri de Guvern.

Vă reamintim că „epopeea” modernizării drumului județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii a început undeva în 2016, după instalarea lui Alin Tişe în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Până în prezent, forul judeţean a emis nenumărate comunicate de presă care anunţau ba deblocarea contractelor de lucrări la acest drum, ba începerea lucrărilor la acest tronson, ba plombări şi lucrări de întreţinere sau turnare de covor asfaltic.


CITEȘTE ȘI: De câte ori se poate lăuda Alin Tişe cu turnarea asfaltului pe un singur drum judeţean? În trei ani, de câte ori vrea

CITEȘTE ȘI: Suplimentări de 2,6 milioane euro pentru drumurile judeţene din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter