Actualitate

De câte ori se poate lăuda Alin Tişe cu turnarea asfaltului pe un singur drum judeţean? În trei ani, de câte ori vrea

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, nu scapă nicio ocazie să se laude prin comunicate de presă cu asfaltarea sau modernizarea vreunui tronson de drum judeţean cu toate că, de multe ori, realitatea de la faţa locului o bate pe cea din biroul de pe Dorobanţilor.

Epopeea modernizării drumului județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, căci despre el vorbim, începe undeva în 2016, după instalarea lui Alin Tişe în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Până în prezent, forul judeţean a emis nenumărate comunicate de presă care anunţau ba deblocarea contractelor de lucrări la acest drum, ba începerea lucrărilor la acest tronson, ba plombări şi lucrări de întreţinere sau turnare de covor asfaltic.


Comunicatele semnate şi asumate de Alin Tişe conţin şi neconcordanţe, ba o dată aceste lucrări de reabilitare sunt plătite din creditul de 50 de milioane de euro contractat de Consiliul Judeţean, ba din fonduri europene, cert este că la trei ani distanţă de la anunţarea primelor lucrări (şi suntem siguri că şi anteriorii preşedinţi ai Consiliului Judeţean Cluj au anunţat lucrări de modernizare pe acest tronson) acest drum judeţean este departe de a fi modernizat.

Vineri, 3 mai 2019, Tişe a anunţat că a fost finalizată așternerea primului strat de asfalt pe Drumul Județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii.


“Llucrările de reabilitare și modernizare a drumului judeţean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii sunt finanţate din fonduri europene și vizează un tronson cu o lungime de 38,3 kilometri. Investiţia presupune lucrări complexe, în profunzimea drumului, pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundație şi încheind cu două straturi de asfalt, binder şi strat de uzură. De asemenea, ea vizează realizarea de acostamente, șanțuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră. Importanța modernizării drumului judeţean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii este dată de faptul că acesta traversează regiunea de centru-nord a județului, deservind inclusiv zona metropolitană și localitatea Chinteni”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean.

De 7 luni se tot toarnă covor asfaltic

În 7 noiembrie 2018, acelaşi Tişe anunţa că lucrările de modernizare a drumului județean 109A Vultureni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii au intrat în etapa de așternere a covorului asfaltic


 “A fost deja așternut stratul de binder pe sectorul care face legătura cu tronsonul de drum Vultureni – Chinteni, recent asfaltat, precum şi pe mai multe sectoare de drum situate pe raza comunei Panticeu. De asemenea, în aceste zile se aşterne stratul de binder pe un sector în lungime de aproximativ 5 kilometri situat pe raza comunei Recea Cristur”, anunţa Tişe la acea dată.

August 2016. Primele demersuri pentru drumul județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii

Dintr-un comunicat de presă din 1 august 2016, aflăm că președintele  Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de întreţinere a drumului judeţean 109A Chinteni –Vultureni – Panticeu – Recea Cristur - limită jud. Sălaj


“Lucrările de întreţinere vor consta în realizarea de plombări, reprofilări ale părţii carosabile cu adaos de material, burduşiri ale şanţurilor, decolmatarea camerelor de cădere, asigurarea esteticii rutiere, tăierea de acostamente, decolmatarea şanţurilor şi a podeţelor, eliminarea gropilor prin acoperire cu piatră spartă, turnarea de covoare asfaltice”, menţiona la acea dată forul judeţean.

Peste câteva zile, tot în august 2016, acelaşi Tise se lăuda că lucrările de întreţinere, inclusiv la acest drumujudeţean “au debutat în forţă şi sunt în plină desfășurare, derulându-se într-un ritm susţinut”.


„Mă bucur să pot informa clujenii în legătură cu faptul că pe toate drumurile se muncește în ritm alert, progresul fiind unul vizibil, de necontestat”, declara, la acea dată preşedintele Consiliului Judeţean.

O lună mai târziu, în septembrie 2016, Consiliul Judeţean Cluj anunţă deblocarea a patru contracte cu SC Kiat Group Construct SRL şi arată, din nou, ce lucrări se desfăşoară:

DJ 109A Panticeu – Recea Cristur: frezare asfalt, plombări.

DJ 109A Chinteni – Vultureni: frezare asfalt, plombări.

Pentru ca la începutul lunii decembrie 2016, Consiliul Judeţean Cluj să emită un nou comunicat de presă în care anunţă reluarea lucrărilor pe DJ 109A Chinteni - Vultureni - Recea Cristur - Dealu Jurcii.

Două săptămâni mai târziu, pe 19 decembrie 2016, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, anunţă că a semnat ordinele de începere a serviciilor de proiectare pentru patru drumuri judeţene, contracte care au fost deblocate după un blocaj de aproape cinci ani, în concret, fiind vorba şi de proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumului DJ109A Chinteni-Vultureni-Recea Cristur-Dealu Jurcii

Octombrie 2017. Consiliul Judeţean anunţă şi încheierea şi derularea lucrărilor pe DJ 109A

La acea dată, un comunicat al Consiliului Judeţean anunţa că printre drumurile judeţene pe care s-au încheiat sau se află încă în derulare lucrări de întreţinere curentă şi periodică se află şi DJ 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur.

Tot atunci, Tişe a anunţat că va semna ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și reabilitare pe drumul județean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii.

În noiembrie 2018, forul judeţean anunţă că pe tronsonul Chinteni-Vultureni, acelaşi DJ 109A, au fost executate lucrări de marcaje rutiere, comunicatul de presă încheindu-se cu un citat de toată frumuseţea:

Sunt convins că locuitorii din zonă și toți cei care tranzitează acest drum apreciază rezultatul final al investiției noastre – un drum proaspăt asfaltat și marcat corespunzător, ideal pentru a fi parcurs rapid și în deplină siguranță” (Alin Tișe).

abonare newsletter