Actualitate

Emil Boc, despre tratamentul srilankezilor în România: „Aceste gesturi mici nasc monștri!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit deschis despre cazul delicat de la Ditrău.

Emil Boc, despre tratamentul srilankezilor în România: „Aceste gesturi mici nasc monștri mari!”, sursă foto: Facebook Emil Boc Emil Boc, despre tratamentul srilankezilor în România: „Aceste gesturi mici nasc monștri mari!”, sursă foto: Facebook Emil Boc

„De fiecare dată când prezint Clujul în străinătate și țară, folosesc cele patru litere «T», începe cu Talent, continuă cu Toleranță. Este complicat să vorbim de toleranță fără a înțelege că nicio democrație, nicio comunitate nu se poate consolida dacă nu are la bază principiul toleranței. Toți cei care se joacă cu cuvinte, toți cei care vorbesc aiurea și toți cei care promovează un limbaj care nu are nimic în comun cu ospitalitatea românilor, cu legea, cu Constituția, cu Europa în care trăim, ar trebui să stea departe”, a precizat Emil Boc, la o conferință de presă.

„Ceea ce s-a întâmplat la Ditrău nu este reprezentativ pentru Transilvania, pentru România, cu atât mai puțin pentru Cluj-Napoca. Sunt unele păreri izolate, nu le putem închide gura. (...) Legea, nedescriminarea, ospitalitatea, acceptarea sunt bunuri câștigate pentru întotdeauna. Aceste gesturi mici nasc monștri pe termen lung, așa au pornit și marile tensiuni, marile conflagrații”, a mai spus edilul.


Vă reamintim că patronii unui restaurant din zona centrală a Clujului au angajat mai mulți srilankezi pentru posturile de bucătar și chelner. Străinii au fost cazați în zona respectivă pentru a nu fi obligați să facă naveta, dar mai mulți vecini au început să facă petiții și reclamații la ITM și imigrări pentru a scăpa de ei. Primarul susține că o astfel de atitudine intolerantă este inacceptabilă la Cluj-Napoca.

„Repet, nu poți opri libertatea de exprimare, trebuie trași la răspundere cei care încalcă legea. Important este semnalul pe care autoritățile statului, reprezentanții oficiali ai autorităților locale îl oferă. Ei trebuie să fie purtătorii de mesaj, de imagine, să educe, să ajute la cultura civică, pentru a cultiva și a menține climatul de toleranță și înțelegere”, a conchis edilul.


CITEȘTE ȘI: Preot maghiar clujean, dezamăgit de tensiunile de la Ditrău: „Suntem responsabili cu toții!”

CITEȘTE ȘI: Gargară electorală?! Tișe promite să angajeze „brutarii din Sri Lanka” la firmele Consiliului Judeţean, de parcă ar fi „moșia lu' tată-so”

Etichete: cluj napoca emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter