Actualitate

Probleme pentru singalezi și la Cluj: „S-au făcut reclamații și petiții ca să plece”

Cluj-Napoca a devenit casa mai multor cetățeni din Sri Lanka în ultimii ani, dar scandalul din Ditrău scoate la iveală o problemă gravă.

Patronii unui restaurant din zona centrală au angajat mai mulți singalezi pentru posturile de bucătar și chelner. Străinii au fost cazați în zona respectivă pentru a nu fi obligați să facă naveta, dar mai mulți vecini au început să facă petiții și reclamații la ITM și imigrări pentru a scăpa de singalezi.

Romulus Badea, unul dintre principalii oameni care se ocupă de aducerea străinilor la muncă în România, a vorbit deschis despre cazul petrecut la Cluj.


“Și-au angajat un avocat care cu asta se ocupă: să facă reclamații și încearcă să găsească ceva ca să îi gonească pe cei din Sri Lanka din casa respectivă. Asta în condițiile în care nu există nicio reclamație pentru tulburarea liniștii publice”, a povestit el.

Integrarea asiaticilor în România a devenit o adevărată problemă națională după ce doi cetățeni din Sri Lanka au fost la un pas să fie linșați în localitatea Ditrău. Tot mai mulți antreprenori români sunt obligați să aducă mână de lucru din Asia, din cauza lipsei forței de muncă.

abonare newsletter