Actualitate

După succesul la Cannes, șase filme se ”mută” la Cinema Victoria

<p />Festivalul Filmului Francez va prilejui cinefililor clujeni vizionarea a 22 de lungmetraje, dintre care nouă în avanpremieră şi şase filme de mare succes de la Cannes.


Manifestarea care a ajuns la a 15-a ediţie va fi găzduită de Cinematograful “Victoria” din Cluj-Napoca, între 3 şi 5 noiembrie.
Invitatul de onoare al festivalului este regizorul, scenaristul şi actorul Patrice Leconte. Retrospectiva ce îi este dedicată va include ultimele sale creaţii - “Voir la mer” şi “Ridicule”, dar şi “Les Bronzes” (1978) - o parodie a cluburilor de vacanţă.
Lungmetrajul “Impardonnables”, regizat de Andre Techine, cu actriţa Carole Bouquet în rolul principal, va fi una dintre proiecţiile care nu ar trebui ratate din festival. Techine a colaborat şi a fost susţinut de mari nume ale cinematografiei franceze, precum Jeanne Moreau, Gerard Depardieu, Isabelle Adjani şi Isabelle Huppert.
Anul acesta, organizatorii festivalului au grupat filmele în şapte secţiuni: “Avanpremiere” - cu nouă filme turnate în 2010 şi 2011, la prima lor vizionare în România, “Filme şi putere” - cu patru producţii recente pe teme politice de actualitate, “Retrospectiva Patrice Leconte”, “Decouverte” - cu trei filme noi ale unor tinere talente, “Animaţie”, “Documentar” şi “Scurtmetraje”.

abonare newsletter