Actualitate

Clujul, pe locul secund în România în topul locurilor de muncă oferite și al candidaților

Patru din zece (41,5%) candidaţi din România care îşi caută un loc de muncă sunt din Bucureşti.

Clujul, pe locul secund în România în topul locurilor de muncă oferite și al candidaților Clujul, pe locul secund în România în topul locurilor de muncă oferite și al candidaților

Peste o treime dintre candidați se află la început de carieră, arată datele unui studiu publicat, joi, de către reprezentanţii unei platforme de recrutare online. În ceea ce priveşte numărul de candidaţi la nivel naţional, datele eJobs relevă faptul că acesta este direct proporţional cu numărul de locuri de muncă oferite de către angajatori.

Astfel, dintr-un total de aproape 30.000 de joburi active platforma online, peste 13.000 sunt pentru Bucureşti, aproximativ 4.200 pentru Cluj, aproape 4.000 pentru Timiş, 3.300 pentru Iaşi, respectiv 2.900 pentru Constanţa.


Potrivit sursei citate, în Capitală sunt cele mai multe şi cele mai mari companii din România, dar şi cea mai consistentă bază de candidaţi, respectiv 41,5%. Ierarhia continuă cu judeţul Cluj, unde este înglobat 7% din numărul total de candidaţi.

După numărul de candidaţi, în top se mai află judeţele Timiş, Braşov, Iaşi, Constanţa, Prahova, Sibiu şi Ilfov. La polul opus al clasamentului se situează judeţele Covasna, Teleorman, Harghita, Giurgiu şi Călăraşi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter