Actualitate

67.000 de copii aşteaptă să fie adoptaţi

<p />Cuplurile cu probleme de fertilitate cer schimbarea legii adopţiei astfel încât un copil să poată fi adoptat mai rapid, în condiţiile în care 67.000 de copii aşteaptă să fie adoptaţi, iar într-un an îşi găsesc o familie doar 1.200-1.700 de copii.

Membrii asociaţiei SOS Infertilitatea solicită, în numele miilor de cupluri hipofertile din România care îşi doresc să adopte un copil, autorităţilor române ca legea adopţiilor să fie schimbată în aşa fel încât procesul de adopţie să fie unul eficient şi rapid. „În prezent, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2004 privind regimul juridic al adopţiei în România se află în circuitul de aprobare legislativă la Camera Deputaţilor”, spun reprezentanţii SOS Infertilitatea.

Aceştia mai adaugă că în România există 67.000 de copii potenţial adoptabili, însă doar 1.200-1.700 sunt adoptaţi pe an din cauza procedurii extrem de greoaie şi de cronofage.


„La fiecare şase ore un bebeluş este abandonat într-o maternitate în România, însă în aceeaşi Românie multe dintre persoane îşi văd expirând atestatul de familie aptă să adopte (acesta este valabil un an, după care trebuie reînnoit) fără să li se prezinte în acest timp un singur copil adoptabil”, subliniază cei de la asociaţia SOS Infertilitatea.

Din acest motiv ei solicită simplificarea procedurii prin care copiii în mod evident abandonaţi de către părinţii biologici să fie rapid declaraţi adoptabili şi să poată avea parte de afecţiune şi de echilibru într-o familie care şi-i doreşte.   G.D.

abonare newsletter