Actualitate

Șefii Aeroportului au câștigat procesul cu Alin Tișe. Președintele Consiliului Județean, OGLIGAT SĂ PLĂTEASCĂ DAUNE de 35.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, este bun de plată pentru informațiile calomnioase și injuriile proferate în spațiul public la adresa directorilor Aeroportului Cluj.

Șase directori ai Aeroportului Internațional „Avram Iancu” l-au chemat în judecată pe Alin Tișe, după ce acesta i-a catalogat în spațiul public drept „jeguri ordinare”, „mafia organizată din conducerea aeroportului”, „nenorociții ordinari de la aeroport” și „mafioți care continuă să fure banii publici”.

Procesul, care s-a întins pe doi ani, s-a încheiat ieri cu victoria, în primă instanță, a conducerii Aeroportului, Alin Tișe fiind obligat la plata către reclamanți a unor daune de 35.000 de lei.


Admite în parte cererea formulată, precizată și completată de reclamanții Ciceo David-Ioan, Zanc Gabriela, Florian Corina-Paula, Mureșan Florica, Pop Iuliu și Opriș Vasile în contradictoriu cu pârâtul Tișe Alin-Păunel.
Constată caracterul mincinos al afirmațiilor făcute de pârât, referitoare la salariul reclamanților, la manipularea angajaților aeroportului de către reclamanți, la costurile deplasărilor directorilor din conducerea aeroportului, cu privire la deținerea de către reclamantul Ciceo și a funcției de manager de securitate, precum și în ceea ce privește informațiile mincinoase potrivit cărora reclamantul Ciceo ar fi declarat că s-ar produce accidente aviatice în situația în care nu ar rămâne director.
Constată caracterul injurios și ilicit al expresiilor folosite de pârât cu referire la persoana reclamanților, precum: „jeguri ordinare”, „mafia organizată din conducerea aeroportului”, „nenorociții ordinari de la aeroport” și „mafioți care continuă să fure banii publici”.
Obligă la plata către reclamantul David Ciceo a sumei de 10.000 de lei, către reclamanta Zanc Gabriela a sumei de 5.000 de lei, către reclamantul Florian Corina Paula a sumei de 5000 de lei, către reclamanta Mureșan Florica a sumei de 5000 de lei, către reclamantul Pop Iuliu a sumei de 5000 de lei și către reclamantul Opriș Vasile a sumei de 5000 de lei cu titlul de daune interese datorate ca urmare a prejudiciului suferit prin atingerea adusă dreptului la demnitate
Obligă pârâtul Tișe Alin Păunel să își ceară scuze în mod public față de reclamanți pe pagina personală de facebook a pârâtului şi prin intermediul unui comunicat emis în numele Consiliului Judeţean Cluj pentru presa scrisă şi online locală şi naţională, radio şi TV. Respinge cererea pentru rest, ca neîntemeiată. Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a sumei de 13.010 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la pronunţare.”, se arată în sentința pronunțată în 6 decembrie de Judecătoria Cluj-Napoca.

Din septembrie 2017, între preşedintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, şi conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” a pornit un adevărat „război” al declarațiilor. Disputele au început pe fondul deciziei Consiliului de a demite directorii regiilor subordonate instituției şi preluarea conducerii acestora de Consilii de Administrație alcătuite din sinecurişti politici.


Alin Tișe s-a referit la directorii Aeroportului într-un mod apreciat de aceștia drept injurios, expresiile folosite fiind „jeguri ordinare”, „mafia organizată din conducerea aeroportului”, „nenorociții ordinari de la aeroport” sau „nemernici ordinari”.

La unul din termenele procesului, întrebat dacă acele expresii se referă la directorii reclamanți în proces și prezenți în sala de judecată, Tișe a evitat să spună clar „da” sau „nu”. Președintele Consiliului Județean a spus că așa a răspuns el „atacurilor din presă” și a lăsat să se înțeleagă că una dintre întrebări se referă la jurnaliști.


În 2018, directorului Aeroportului, David Ciceo, a obţinut o ordonanță președințială prin care i s-a interzis lui Alin Tișe să mai facă declarații publice împotriva lui şi a altor directori din instituţie.

CITIȚI ȘI:


Alin Tișe, confruntare la Judecătoria Cluj-Napoca cu directorii Aeroportului

Tișe: „Hai să începem ședința că riscăm să pice avioanele”. Așa a început președintele CJ ședința în care propunea schimbarea Consiliului de Administrație al Aeroportului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter