Actualitate

PREMIERĂ. Tișe nu-i mai poate ataca pe directorii Aeroportului Cluj

Președintele Consiliului Județean nu mai poate face niciun fel de declarații publice despre David Ciceo şi ceilalți directori ai Aeroportului Cluj.

Premieră în justiția din România: Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, trebuie să se abțină de la orice declarații în ceea ce privește conducerea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, au decis miercuri magistrații Judecătoriei.

Conducerea Aeroportului Internațional Cluj i-a intentat proces președintelui Consiliului Județean pentru calomnie și a obținut o ordonanță preşedințială prin care lui Alin Tișe i se interzice să mai facă declarații despre angajații aeroportului până la judecarea pe fond a cauzei. Printre reclamanți s-au aflat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj, Iuliu Pop, director operațional, Florian Corina, director economic sau Gabriela Zanc, director comercial.


"Soluția pe scurt: Respinge, ca neîntemeiate, excepțiile de inadmisibilitate invocate de pârât (Alin Tişe - n.r.). Admite cererea de emitere a ordonanței președințiale astfel cum a fost precizată de reclamanți. (...)", se arată în soluția judecătorilor, pronunțată în 13 decembrie.

Din luna octombrie, între Alin Tişe, preşedintele Consiliului Județean Cluj, şi conducerea Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a pornit un adevărat "război" al declarațiilor și acuzațiilor. Disputele au venit pe fondul deciziei Consiliului Județean de a demite toți directorii de la regiile instituției şi preluarea conducerii acestora de către Consilii de Administrație alcătuite din sinecurişti politici.

abonare newsletter