Actualitate

Apel la Guvernul Orban după protestul de pe A10 Sebeș-Turda: „Să se implice de urgență!”

După protestul firmei subcontractoare pe partea de terasamente pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, Asociația Pro Infrastructură (API) vine cu un mesaj pentru Guvernul Orban și noul ministru al Transporturilor și Infrastructurii, Lucian Bode.

Apel la Guvernul Orban după protestul de pe lotul 2 al A10 Sebeș-Turda: „Să se implice de urgență!”, sursă foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură Apel la Guvernul Orban după protestul de pe lotul 2 al A10 Sebeș-Turda: „Să se implice de urgență!”, sursă foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

În cursul dimineții de luni, compania subcontractoare a oprit complet lucrările și a organizat un protest în fața organizării de șantier a antreprenorului general Aktor. Muncitorii firmei se plâng că nu au primit aproximativ 7,5 milioane de lei pentru lucrările executate în ultimele trei luni și că grecii nu le mai furnizează pământ de umplutură.

„Din monitorizarea noastră continuă, putem spune cu tărie că s-au achitat cu profesionalism și rapiditate de sarcini, finalizând cea mai mare parte a săpăturilor și umpluturilor de pe segmentul Sebeș-Alba Iulia. În plus, de când au venit pe sectorul Alba Iulia-Aiud, a pus în operă o cantitate impresionantă de terasamente”, se arată într-un mesaj publicat de API, care laudă firma subcontractoare.


Reprezentanții ONG-ului susțin că este regretabil faptul că o Companie de Drumuri și un antreprenor general „incompetenți, slab organizați și incapabili să se achite de responsabilitățile financiare”, provoacă situații delicate în care firme românești profesioniste sunt prinse la mijloc, existând chiar riscul de a nu-și putea plăti salariile.

Asociația Pro Infrastructură amintește că fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, se lăuda în fața presei la începutul anului că a rezolvat problema subcontractorilor români prin semnarea unor contracte între aceste firme și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), astfel încât plățile să fie făcute direct de CNAIR, eliminând din circuitul banilor constructorii neserioși.


„Se pare că totul a fost doar o minciună politicianistă. Solicităm prim-ministrului Ludovic Orban și ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să se implice de urgență și să se asigure că oficialii din CNAIR încheie în cel mai scurt timp aceste acorduri cu subcontractorii și îi plătesc pentru lucrările executate și certificate”, mai transmit reprezentanții Asociației.

abonare newsletter