Actualitate

Se deschid două centre de colectare pentru mobilă și moloz! Gata cu rampele clandestine?

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dezvăluit că au fost pregătite două centre de colectare selectivă pentru deșeurile care le dau mari bătăi de cap clujenilor.

Se deschid două centre de colectare pentru mobilă uzată și moloz! Gata cu rampele clandestine? Se deschid două centre de colectare pentru mobilă uzată și moloz! Gata cu rampele clandestine?

Este vorba despre mobilă veche, molozul rezultat din lucrări care nu necesită autorizație de construcție (de exemplu renovare apartament) și resturi vegetale, care vor putea fi aduse și predate, gratuit, la cele două noi centre. Unul în Mărăști, sub Podul Fabricii, iar celălalt în Mănăștur, în zona Bucium, unde se află clădirea ce trebuia să fie Spitalul Regional de Urgență și va fi, într-un final, sediul Academiei de Muzică.

„Sunt centre unde cetățenii, pe lângă punctele din cartiere, vor putea duce gratuit mobilă, deșeuri din construcții, resturi vegetale, fără să fie niciun cost perceput. Dacă ai acasă o canapea, mobilier, ai două soluții. Fie suni la firma de specialitate și vin cu un container, plătești o sumă modică, fie o duci tu la aceste centre, fără să plătești nimic. Vrem să punem la dispoziția cetățenilor soluții, să nu mai arunce peste tot și să nu mai creeze rampe clandestine”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.


Edilul afirmă că, momentan, cele două centre sunt în faza finală de obținere a tuturor avizelor necesare. Acesta susține că punctele de colectare selectivă sunt pregătite deja, urmând să fie funcționale de săptămâna viitoare, dacă totul decurge conform planului. De asemenea, Boc promite că vor fi deschise centre de colectare selectivă și în alte cartiere din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Clujenii luptă pe cont propriu împotriva gunoaielor: „Vă învit să faceți și voi la fel!”


CITEȘTE ȘI: Sătulă de rampele clandestine, o clujeancă a luat atitudine: „Gunoaiele la gunoi!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter