Actualitate

Veste bună pentru clujeni! Circulația pe Podul Fabricii a fost redeschisă integral

Începând de vineri, șoferii pot circula pe patru benzi pe Podul Fabricii, pod care trece printr-un amplu proces de reabilitare.

Veste bună pentru clujeni! Circulația pe Podul Fabricii a fost redeschisă integral, sursă foto: Facebook Emil Boc Veste bună pentru clujeni! Circulația pe Podul Fabricii a fost redeschisă integral, sursă foto: Facebook Emil Boc

Podul Fabricii asigură legătura între cartierul Mărăști și zona industrială Terapia, două cartiere care se află în plină dezvoltare imobiliară și demografică. „Reabilitarea podului este necesară pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic, creșterea duratei de viață a podului și nu în ultimul rând punerea în siguranță a acestuia”, susține municipalitatea.

„Astăzi (n.red. vineri) vom deschide circulația cu caracter provizoriu pe Podul Fabricii. Toate cele patru benzi vor fi redate circulației de astăzi. Am ținut oarecum în suspans acest subiect, ne-am străduit foarte mult să dăm această șansă în această toamnă. Cei 300 metri de pod vor putea fi redați circulației în această perioadă, dar în primăvară vor mai trebui să se facă rosturile de dilatație”, a precizat primarul Emil Boc, într-o emisiune radio online.


Deși, potrivit edilului, termenul de finalizare este mai 2020, circulația a fost redeschisă integral cu câteva luni înainte de termen. Cu toate acestea, în primăvara anului viitor vor mai exista restricții – pe câte o bandă, aproximativ 45 de zile – pentru finalizarea lucrărilor. Până atunci, marcajele au fost făcute, iar podul „va mai rezista în următorii 100 de ani” după ce va fi modernizat integral, promite Emil Boc.

Vă reamintim că și iluminatul public de pe pod va fi modernizat, folosindu-se tehnologia LED. La finalizarea lucrărilor, Podul Fabricii va avea patru benzi de circulație (3,5 m lățime), două spații parapet direcționale de 0,5 m, trotuar pietonal de 1,9 m pe ambele părți ale podului și lisă la trotuar. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 13.767.256,25 milioane de lei (fără TVA).

Ultimele Stiri
abonare newsletter