Actualitate

Dohotaru visează la mii de clujeni pe malurile Someșului și speră la sprijin din partea Guvernului Orban

După ce a votat pentru investirea echipei lui Ludovic Orban, deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru își pune mari speranțe în noul Guvern al României.

Dohotaru visează la mii de clujeni pe malurile Someșului și speră la sprijin din partea Guvernului Orban, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru Dohotaru visează la mii de clujeni pe malurile Someșului și speră la sprijin din partea Guvernului Orban, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru

Parlamentarul clujean susține că mobilitatea viitorului trebuie să fie sustenabilă, iar mii de clujeni s-ar putea deplasa zilnic între Florești și Cluj-Napoca, fără a mai fi poluați însă de traficul auto. De asemenea, în weekenduri, clujenii ar putea ieși cu miile pe malul Someșului, spre Hoia-Baciu, Gilău ori Tarnița, afirmă Dohotaru.

„Declarativ, cel puțin, am obținut sprijinul guvernului Orban pentru a modifica HG 930 / 2005 ce conține Normele speciale privind caracterul și mărimea zonelor de protecție sanitară și hidrogeologică. Am obținut în acest sens o promisiune, sper fermă, din partea premierului Ludovic Orban și vicepremierului Raluca Turcan și sprijin din partea primarului Emil Boc, urmând să purtăm discuții și cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, pentru a modifica această hotărâre de guvern, astfel încât să protejăm, desigur, rezervele de apă ale Companiei de Apă Someș SA din subordinea Consiliului Județean”, a precizat deputatul independent.


Parlamentarul afirmă că din partea Consiliului Județean Cluj a obținut sprijinul pentru a crea un grup de lucru – „transparent și participativ” – cu scopul de a avea colectare separată și reciclare la un nivel mai ridicat în județul Cluj. „Asta ar însemna să terminăm cu provizoratul din Pata-Rât și poluarea generată de rampele temporare prin deschiderea unui depozit care funcționează pe baze mai ecologice”, susține Dohotaru.

„Sigur că toate propunerile de mai sus pot fi îngropate în săptămânile viitoare. Dar am considerat că e în interesul a zeci de mii de clujeni, a sute de mii de iubitori de mediu și că este de datoria mea să mă bat pentru temele pentru care am intrat în Parlament, continuând astfel lupta începută ca activist civic. Cu gândul la această luptă și la o minimă stabilitate a României, am votat azi (n.red. luni) pentru Guvernul Orban”, a conchis Adrian Dohotaru.


CITEȘTE ȘI: Comitete și comiții la Centrul de Deșeuri. Alin Tișe își cere scuze, în premieră, pentru eșecul de sute de milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter