Actualitate

Au intrat buldozerele pe Răzoare. Șulea se laudă cu o „intervenție ecologică în premieră”

Primarul comunei Florești, Horia Șulea a publicat câteva fotografii cu startul lucrărilor de pe strada Răzoare, din apropierea complexului comercial Vivo!.

Au intrat buldozerele pe Răzoare. Șulea se laudă cu o „intervenție ecologică”, în „premieră națională”, sursă foto: Facebook Horia Șulea Au intrat buldozerele pe Răzoare. Șulea se laudă cu o „intervenție ecologică”, în „premieră națională”, sursă foto: Facebook Horia Șulea

„Așa cum spuneam, azi (n.red. marți) s-a intervenit în forță pe Răzoare, pe traseul drumului de Legăură Sud. (...) Lucrările vor continua pe întregul traseu. Este vorba de lucrări inedite de conservare a lucrărilor, care vor avea ca rezultat o suprafață de rulare similară cu cea a asfaltului”, a precizat Șulea, într-o postare pe Facebook.

Primarul din Florești susține că este vorba despre o „intervenție ecologică, în premieră națională”, pe bază de enzime, înșiruind apoi o serie de termeni specifici prin care descrie „lucrările aparte, inedite”, așa cum le-a denumit în cursul săptămânii trecute.


„Tehnic, avem scarificarea suprafeţei cu scarificator, crearea amestecului de apă cu enzima, în concentrație optimă, acoperirea suprafeței cu amestecul rezultat, omogenizarea stratului cu stabilizatorul, nivelare şi executare a pantelor în profil transversal cu autogrederul, compactarea cu cilindru compactor până la atingerea gradului de compactare optim, adică minim 93%”, a mai punctat edilul.

Ulterior lucrărilor pe fiecare tronson, Șulea dezvăluie că vor avea loc prelevări de eșantioane și analize de laborator, pentru stabilirea atingerii gradului adecvat de compactare. Colac peste pupăză, primarul din Florești își dorește pe viitor și introducerea unei linii de transport public în acea zonă.

abonare newsletter