Actualitate

Au zburat! „Oamenii lui Tişe” nu mai fac parte din Consiliul de Administraţie de la Aeroport

Judecătorii clujeni au anulat hotărârea Consiliului Judeţean prin care a fost schimbată componenţa Consiliului de Administraţie de la Aeroport. Astfel că cei trei noi membri numiţi de Tişe, Daniel Persu, Diana Rădulescu şi Valentin Grigoriu nu vor mai face parte din CA-ul Aeroportului.

“Am câştigat. A fost anulată hotărârea, au fost suspendaţi cei trei impostori şi va reintra Consiliul de Administraţie vechi în funcţiune. Este o confirmare că a fost o hotărâre nelegală în scopul de a subevalua Aeroportul. Nu e definitivă decizia, dar e o victorie a Clujului, este o victorie a Clujului împotriva abuzurilor lui Alin Tişe. Suspendarea este executorie, reintră vechii membri ai Consiliului de Administraţie”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj.

Potrivit lui Ciceo, Consiliul de Administraţie de la Aeroport va avea următoarea structură: Popa Irimie, Viorel Federiga, Ioan Pop şi Konnert Agnes.


Decizia Tribunalului Cluj:

“Respinge excepţiile invocate. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanţi în dosarele conexate 915/117/2019, 2020/99/2019 şi 1000/117/2019, în contradictoriu cu instituţiile pârâte CJ Cluj şi judeţul Cluj. Suspendă efectele executorii ale HCJ Cluj nr. 33/2019 până la soluţionarea definitivă a cauzei. Anulează HCJ Cluj nr. 33/2019. Respinge cererea de constatare a suspendării de drept. Obligă instituţiile pârâte la plata în favoarea reclamanţilor din dosar nr. 915/117/2019 a cheltuielilor de judecată constând în 70 lei taxă de timbru şi câte 2000 lei onorariu avocaţial în favoarea fiecărui reclamant. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare în privinţa suspendării. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare în privinţa anulării. Dispune punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. Pronunţată azi, 12.06.2019”.


Tişe a schimbat componenţa CA-ului din a doua încercare

Reamintim că la începutul anului, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a încercat de două ori să schimbe componenţa Consiliului de Administraţie de la Aeroportul Internaţional Cluj.


La ședința din luna ianuarie, proiectul Consiliului Judeţean Cluj de schimbare a unor membri din Consiliul de Administraţie de la aeroport a fost retras de pe ordinea de zi, după ce comisia care trebuia să îşi dea avizul de legalitate asupra hotărârii (pozitiv sau negativ) nu a reuşit să emită un punct de vedere.

Potrivit proiectului de hotărâre, Alin Tişe a dorit să îi revoce pe Irimie Popa (PSD), Konnert Agnes (UDMR) și Viorel Federiga (PNL) „datorită încălcării obligațiilor contractuale”. Potrivit unui document al CJ, în activitatea celor trei „s-au constatat unele disfuncționalități care afectează în mod grav relația cu autoritatea tutelară (Consiliul Județean Cluj – n.r.) a căror reprezentanți sunt, aceștia încălcându-și obligațiile stabilite prin contractul de mandat”.


În luna februarie, la a doua încercare, Tişe a renunţat la revocarea celor trei, dar a decis ca acestora să li se vor alătura încă trei persoane: Daniel Perșu (comandor în rezervă, fost pilot militar la Câmpia Turzii și a condus până în 2015 Unitatea Specială de Aviație a MAI de la Cluj-Napoca), Diana Angelica Rădulescu (avocat în Baroul Bucureşti care a oferit, printre altele, consultanță firmei Rosal, companie care se ocupă de jumătate din salubrizarea Clujului) și Valentin Grigoriu (fost director al Aeroportului Băneasa cu afaceri controversate cu legături care ajung până la Dan Voiculescu sau Elena Udrea).

După numirea celor trei prin faimoasa Hotărâre de Consiliu Judeţean 33/2019, anulată miercuri de judecători, conducerea Aeroportului Internaţional Cluj s-au plâns constant că aceştia blochează dezvoltarea instituţiei.


CITEŞTE ŞI

Sabotaj? Încă o demisie din Consiliul de Administrație de la Aeroport. Au rămas oamenii lui Tișe “să facă legea”?

CITEŞTE ŞI

Acuzații grave formulate de CJ Cluj, respinse de Aeroport: „Mincinos, penibil, halucinant!”

CITEŞTE ŞI

Un nou episod „din opera lui Kafka” la Aeroportul Cluj: „S-a folosit OLX sau mica publicitate să fie angajați membrii CA?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter