Actualitate

Băi fără apă și săpun la Spitalul Oncologic din Cluj-Napoca

Deputatul Emanuel Ungureanu a scos la iveală faptul că Institutul Oncologic din Cluj se confruntă cu neajunsuri, începând chiar cu săpunul lichid sau hârtia igienică din grupurile sanitare.

După ce conducerea Spitalului Fundeni din București a dispus măsuri pentru introducerea „angajamentului anti-mită”, deputatul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a anunțat că va propune același model de bune practici și la Institutul Oncologic din Cluj,

„Ieri, în jurul orei 11.30 m-am întâlnit cu Vlad Călin, managerul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca pentru a vorbi deschis despre implementarea formularului anti-mită propus de doamna Orban, managerul Institutului Fundeni.


Discuția, la început amabilă, a devenit ușor tensionată atunci când l-am întrebat pe domnul Vlad de ce se laudă cu multiplele certificări europene în materie de calitate ale Institutului dar nu este în stare să asigure săpun lichid, dezinfectant, hârtie igienică, prosoape de hârtie sau banalul colac pentru wc, în toaletele de la parterul și etajul 1 din spital.

Când i-am arătat fotografia cu sticla de platic improvizată pe post de recipient pentru săpun lichid din toaleta de la parter, domnul Vlad și-a pierdut cumpătul”, a explicat Ungureanu.


Managerul spitalului s-a scuzat, spunând că pacienții fură hârtia igienică din băi.

„A început o lungă explicație despre faptul că pacienții mai fură hârtia igienică de la băi și din cauza numărului mare de bolnavi, femeile de serviciu nu fac față cu igienizarea...


Juristul instituției a sărit în sprijinul managerului ofensat și mi-a propus să vin la ora 7 să văd că toaletele de la parter de care se folosesc zeci de pacienți, de la primele ore ale dimineții, sunt utilate cu tot ce este necesar.

Minciună.


Imaginile sunt mai mult decât concludente.

Adevărul nespus de cei doi este unul simplu.
Institutul Oncologic din Cluj-Napoca este "pe butuci" cu banii.


Ministerul Sănătății a crescut salariile dar nu și bugetul general, spitalul are o groază de lipsuri și datorii.

Politrucii care conduc spitalele sunt învățați însă de partidul care îi sprijină să plimbe sloganuri, nu au exercițiul exprimării adevărului.

Voi reveni la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, vreau să urmăresc modul în care sunt respectați pacienții care sunt pe marginea prăpastiei.

Zero toleranță pentru mită și jeg în spitalele din România!

PS: Managerul Vlad Cătălin mi-a spus că în fiecare lună personalul este instruit să nu primească mită, sunt invitați chiar și comisari de poliție...
Am fost aproape impresionat.
Aștept invitația la o asemenea întâlnire, domnul manager mi-a promis că mă invită.
Sper să spună adevărul, povestea cu curățenia toaletei la ora 7, nu i-a ieșit.”, a explicat Emanuel Ungureanu.

abonare newsletter