Actualitate

Kövesi continuă lupta pentru Parchetul European. ''Nu este nicio coincidenţă, de doi ani şi jumătate sunt hărţuită!"

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kövesi a declarat, vineri, la ieşirea de la Parchetul General, că va merge mai departe în ceea ce priveşte candidatura sa la şefia Parchetului European şi se va prezenta la audierea de pe 26 februarie din Parlamentul European.

Ea a precizat că acest dosar aflat pe rolul Secţiei de investigare a magistraţilor, care vizează aducerea în ţară a fostului şef al FNI Nicolae Popa, îi poate afecta candidatura la Parchetul European.

''Cu siguranţă va fi o afectare a candidaturii pe care o parcurg în acest moment. Eu voi merge mai departe. Mă voi prezenta la audierea din 26 februarie în Parlamentul European, aşa cum am fost chemată. Până atunci mai sunt de parcurs nişte etape de către candidaţi. Le voi parcurge şi pe acelea'', a spus Kövesi.


În opinia ei, nu este nicio coincidenţă că acest dosar deschis pe numele ei apare odată cu anunţarea candidaturii sale la şefia Parchetului European. I s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi a depus două cereri de recuzare. Ea a precizat că cererile de recuzare îi vizează pe procurorul de caz şi pe procurorul şef de secţie, declarând că toate acuzațiile sunt "pure fabulații".

''Nu este nicio coincidenţă. De doi ani şi jumătate sunt hărţuită. Plângeri penale, acţiuni disciplinare. Am 4 acţiuni disciplinare, am 18 dosare penale. Nu sunt singura în această situaţie. Toţi cei care şi-au făcut treaba în magistratură au probleme. Preşedinta Înaltei Curţi are acţiune disciplinară, membrii din CSM care au fost vocali sunt cercetaţi disciplinar. Procurori şi judecători care au comentat despre legile Justiţiei sunt cercetaţi disciplinar'', a arătat ea.


Zeci de clujeni au ieșit, joi seara, în stradă pentru a o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kövesi. Aceasta a anunţat că, în cursul serii de miercuri, a primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în justiţie, în calitate de suspect, ea adăugând că este nevinovată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter