Actualitate

Bicicliştii clujeni marchează Ziua Pământului printr-un nou marş

Organizatorii anunţă că la eveniment sunt bineveniţi toţi bicicliştii clujeni.

Duminică, 22 aprilie 2018, de Ziua Pământului, se va desfăşura la Cluj-Napoca, în organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federaţiei Bicicliştilor din România (FBR), o nouă ediţie a Marşului Bicicliştilor Clujeni (a 127-a din seria lunară începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998).

Întâlnirea participanţilor va fi în piaţa Unirii, la ora 11:00. Marşul va dură circa o oră şi jumătate şi va străbate zona centrală şi pericentrala a Clujului şi cartierele Mărăşti şi Grigorescu.

Traseul concret este: Piaţa Unirii – bulevardul Eroilor – Calea Dorobanţilor - strada Petofi Sandor – bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii - strada Memorandumului - strada Petru Maior - Piaţa Lucian Blaga - strada Napoca - Piaţa Unirii – bulevardul Ferdinand – Piaţa  Mihai Viteazu – strada Gen. Dragalina – bulevardul 1 Decembrie 1918 - pasarela peste Someş - pista biciclete mal Someş - strada Uzinei Electrice – strada Stadion - Parcul Central S.Bărnuţiu - strada E.Isac – strada P.Maior – Piaţa Lucian Blaga – strada Republicii – strada  A. Iancu - strada Universităţii – Piaţa Unirii.

“Este o nouă ocazie de a reaminti autorităţilor locale, publicului şi presei de nevoia promovării utilizării bicicletei că o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală”, spun organizatorii evenimentului.

Marşul este la această ediţie dedicat Zilei Pământului, o zi dedicată protecţiei mediului la nivel global, marcată în aproape toate statele lumii, neglijată însă de autorităţile romane. Organizată prima oară în 1970, la iniţiativa mişcării ecologiste, cu participarea a zeci de milioane de oameni încă din primul an, Ziua Pământului a fost din 2009 proclamată de Organizaţia Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia Adunării Generale ONU 63/278, că zi oficială la nivel mondial de celebrare a planetei noastre şi de conştientizare a problemelor ei şi nevoii de acţiune pentru a o proteja. La ora actuală, în peste 190 de ţări se organizează anual manifestări simobolice sau practice de Ziua Pământului.


Totodată, şi această ediţie a Marşului Bicicliştilor Clujeni este, că de obicei, şi un prilej de contact, cunoaştere şi pedalare împreună a bicicliştilor clujeni, o ocazie de împărtăşire de opinii, de găsit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienţă pe tema magazinelor şi service-urilor de biciclete şi alte teme de interes şi de cunoaştere de noi trasee urbane.

Etichete: mars biciclisti
Ultimele Stiri
abonare newsletter