Actualitate

Vă puteţi imagina Piaţa Lucian Blaga pietonală? Primăria caută soluţii pentru a reamenaja zona

Primăria Cluj-Napoca îşi propune să extindă zonele pietonale din oraş şi crearea unei reţele “coerente” de piste de biciclete în zona centrală a oraşului. Municipalitatea gândeşte, în acest sens, un plan de amenajare a Piaței Lucian Blaga şi a străzilor Napoca, Petru Maior și Emil Isac.

Primăria Cluj-Napoca organizează marţi, 23 ianuarie, de la ora 17.00, la Clădirea Casino din Parcul Central, o dezbatere publică legată de proiectul de reamenajare a Pieței Lucian Blaga și a străzilor Napoca, Petru Maior și Emil Isac. Potrivit municipalităţii, prin proiect se urmărește creșterea calității spațiului urban, extinderea zonelor pietonale și crearea unei rețele coerente de piste de biciclete în zona centrală a orașului.

“Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și Primăria Cluj-Napoca vă invită la o dezbatere publică legată de proiectul de reamenajare a Pieței Lucian Blaga și a străzilor Napoca, Petru Maior și Emil Isac. CIIC este locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar se pot întâlni și discuta despre transformările urbane necesare și despre provocările orașului nostru al cărui ritm de dezvoltare este extrem de accelerat în ultimii ani. De asemenea, Centrul este un instrument de comunicare, cercetare și promovare, precum și un loc pentru dezbateri aflat la dispoziția experților din diferite domenii şi a oricărui cetăţean doreşte să participe”, transmite municipalitatea.


Pentru a transmite idei sau propuneri, publicul poate utiliza pagina de Facebook a Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter