Actualitate

Locuitorii din Tureni nu pot ajunge la case din cauza separatoarelor de beton și a gardurilor instalate de CNAIR

Locuitorii comunei Tureni, județul Cluj sunt revoltați din cauza separatoarelor de beton și a gardurilor de sârmă care ai fost instalate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

sursă foto: Mediafax sursă foto: Mediafax

Locuitorii din Tureni nu au acces spre propriile case și spre terenurile agricole, după ce angajații CNAIR au instalat separatoare de beton și garduri de sârmă pe Drumul Național 1.

Astfel, sătenii sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri ca să poată ajunge cu mașinile în propriile curți.


„Nu ştiu dacă în România mai există vreo situaţie cum este la Tureni, de pe Dealul Dăbăgăului până la ieşire din comună sunt numai garduri amplasate pe mijlocul drumului. Nu s-a ţinut cont de faptul că aici trăiesc aproape 3.000 de oameni, că avem terenuri agricole de o parte şi de alta a drumului naţional, că avem o sursă de apă de unde tot satul aduce apă şi nu avem acces la această sursă. Sunt cam 10 kilometri de gard de sârmă şi separatoare de beton pe raza comunei, peste care nu putem trece cu maşinile”, a explicat Ileana Mănăilă, primarul comunei, potrivit Mediafax.

Localnicii din Tureni se gândesc să renunțe Ioan la lucratul pământului . În această situație se află Ioan Iozon, căruia nu i se mai rentează să meargă cu tractorul kilometri întregi. „E rău că nu ne ascultă nimeni. Avem mult de ocolit, nu ne ajută nimeni, am cerut măcar o breşă, o trecere cât să încapă utilajele agricole, dar cei de la CNAIR nu acceptă să întrerupă continuitatea separatoarelor de beton. Măcar două – trei să fie scoase, să putem trece şi să nu mai ocolim atâta, sau să facă un sens giratoriu. Am aproape un hectar de culturi, fac drumuri pentru arat, pregătit, semănat, pentru stropit, pentru recoltat, dus întors. Tractoarele nu sunt făcute să umblăm kilometri cu ele. Suntem constrânşi să renunţăm la terenurile agricole, să nu le mai lucrăm, nu avem ce face, nu se mai rentează. Un lucru rău făcut, îţi trebuie ani de zile ca să îl îndrepţi, iar unul bun făcut, într-o săptămână e distrus, aşa e la noi”, a afirmat Iozon pentru Mediafax.


 

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, instituţie subordonată CNAIR, Radu Ilie Băruţă, a declarat, luni, că va trimite un reprezentant la Tureni pentru a vedea care este situaţia pentru a găsi o soluție care să ii mulțumească pe localnici, dar și să respecte masurile de siguranță.

Etichete: cnair tureni
abonare newsletter