Actualitate

ISU Cluj: Bilanţul intervenţiilor - 300 de apeluri şi 96 de situaţii de urgenţă

Furtuna de duminică a afectat, în judeţul Cluj, 44 de localităţi, reprezentând puţin peste jumătate din numărul total al acestora, majoritatea problemelor constând în acoperişuri stricate, copaci căzuţi şi câteva drumuri din zona de munte blocate.

sursa foto info trafic cluj sursa foto info trafic cluj

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, la dispeceratul inspectoratului au fost înregistrate 300 de apeluri şi s-a intervenit în 96 de situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteo periculoase.

"Acoperişurile distruse reprezintă cea mai mare pondere. Au fost şi drumuri blocate, în zona Valea Drăganului-Lunca Vişagului şi la Măguri Răcătău. Jandarmii au coborât cu mai multe persoane, pe jos, până la baraj, după care vor fi transportaţi până la Cluj-Napoca", a afirmat luni dimineaţă Ciprian Cornea, referindu-se la bilanţul activităţilor generate de furtuna de duminică.


Potrivit reprezentantului ISU Cluj, toate problemele care au survenit în municipiul Cluj-Napoca au fost remediate.

Conform informaţiilor furnizate de primarul Emil Boc, în municipiu au fost doborâţi 20 de copaci, au fost avariate 6 maşini, au fost distruse 2 schele şi au căzut cinci acoperişuri. De asemenea, în trei dintre cartiere a fost, pentru scurtă vreme, întrerupt curentul electric.


De asemenea, o persoană a cerut duminică seară ajutorul ISU Cluj pentru a fi transportată la o unitate spitalicească din cauza unei luxaţii la picior. "A fost o persoană care a cerut ajutor, de la Lunca Vişagului, avea luxaţie, a fost transportată la Aleşd, pentru că drumul dinspre Huedin-Valea Drăganului-Lunca Vişagului a fost impracticabil", a spus Cornea.

După furtuna de duminică, a fost afectat şi acoperişul Spitalului din Huedin, dar situaţia a fost remediată în orele imediat următoare, astfel că luni dimineaţa această problemă nu mai reprezenta o situaţie de urgenţă


De asemenea, în municipiul Gherla furtuna a afectat acoperişurile unor şcoli şi blocuri, situaţia fiind remediată de pompierii din cadrul primăriei şi de reprezentaţii Serviciului voluntar din oraş.  

Etichete: furtuna isu cluj bilant
Ultimele Stiri
abonare newsletter