Actualitate

98 de milioane de euro pentru 18 km de autostradă

Compania de Autostrăzi a semnat miercuri contractul pentru ultimul lot din Autostrada A3 Câmpia Turzii - Târgu Mures, lotul 2 Iernut - Cheţani din secţiunea Ogra - Câmpia Turzii. Contractul pentru cei circa 18 km a fost semnat cu asocierea Astaldi - Max Boegl - Astalrom - Consitrans pentru suma de 438 de milioane de lei, la aproape doi ani de la lansarea licitaţiei. Constructorul italian Astaldi a mai realizat Pasajul Basarab şi stadionul Arena Naţională din Bucureşti şi are importante contracte cu Metrorex.

Într-un comunicat de presă, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a anunţat că astăzi asemnat contractul "Proiectare și execuție pentru realizarea autostrăzii Brașov - Târgu Mureș –  Cluj - Oradea, Sectiunea 2A: Ogra - Câmpia Turzii, Lotul 2, Iernut - Chețani".

Termenul de execuție este de 4 luni proiectare, 12 luni execuție lucrări și 48 luni perioada de garanție.


Potrivit CNADNR, contractul a fost atribuit Asocierii Astaldi Spa – Max Boegl Romania srl –  Astalrom sa – Consitrans SRL,  valoarea acestuia fiind de  437.630.890,05 lei,  fără TVA.

Contractarea lotului vine la peste un an de la prima decizie de atribuire, contestată ulterior succesiv şi reevaluată, şi la aproape doi ani de la demararea licitaţiei.


Finanțarea  obiectivului  este  din  fonduri  UE. 75%  și  de  la  Guvernul  României, 25%.

Secțiunea 2A, parte a obiectivului de investiții Autostrada Brașov – Cluj - Borș, se situează pe teritoriul județului Mureș, între localitățile Ogra și Hădăreni, respectiv în județul Cluj, între Hădăreni și sud-estul orașului Câmpia Turzii. 


Restul contractelor au fost semnate în urmă cu un an, dar în urma tergiversărilor nici până în ziua de astăzi nu au debutat lucrările în teren.

Sectiunea 2A este împărțită în 3 subsecțiuni, după cum urmează: 


lotul 1: Ogra – Iernut

Lotul 2: Iernut – Chețani 


lotul 3: Chețani – Câmpia Turzii

abonare newsletter