Actualitate

Clujul a prezentat aplicația de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

Aplicația cu care Clujul speră să câștige competiția a fost prezentată public la sfârșitul acestei săptămâni și postată pe site-ul evenimentului. La prezentare au participat și reprezentanți ai autorităților locale.

Proiectul va fi prezentat în fața unui juriu internațional în luna decembrie a acestui an. Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană a depus dosarul de candidatură către Ministerul Culturii în data de 7 octombrie 2015.

Directorul asociației care s-a ocupat de acest proiect Florin Moroșanu a precizat că Clujul a fost cea mai ieftină candidatură din țară. "Cred că suntem cea mai ieftină candidatură din țară. Am costat aproximativ 60.000 de euro", a spus acesta.


Prezent la eveniment, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a subliniat că documentația prezentată eprezintă Clujul, așteptările clujenilor și totodată ceea ce îi reprezintă și definește pe clujeni în prezent.

Aplicația este construită pe etapele majore derulate în acești ani, respectiv: Strategia Culturală și Strategia Industriilor Creative, conceptul de candidatură East of West, sloganul Servus, liniile de program WEAST (wonder, explore, activate, share, trust) și proiectele emblematice.


Reprezentani proiectului spun că au decis să publice aplicația de candidatură a municipiului Cluj-Napoca deoarece toţi cei interesaţi trebuie să aibă posibilitatea de a consulta acest document.

„Publicarea aplicației vine ca o consecință firească a modului transparent în care ne-am construit demersul candidaturii noastre. Astfel, toate etapele pe care le-am parcurs se regăsesc pe site-ul nostru în secțiunea documente și rapoarte: strategia culturală, strategia industriilor creative, conceptul candidaturii, liniile de program, proiectele emblematice și previziunile bugetare”, susțin reprezentanții proiectului.


„Astfel, conținutul aplicației se bazează pe ceea ce noi am dezvoltat în ultimii 5 ani ca fiind elementele importante.

Proiectul candidaturii e un document destul de tehnic care conține răspunsuri la peste 60 de întrebări și în urma căruia juriul poate se își facă o părere despre capacitățile orașului de a implementa acest proiect de capitală culturală europeană”, a mai declarat Florin Moroșanu, directorul Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană.


Aplicația poate fi consultată pe site-ul www.clujnapoca2021.ro, la secțiunea Proiecte.

abonare newsletter