Actualitate

UPDATE: Alexandru Macingo A EVADAT din închisoare alături de alţi trei deţinuţi. A fost prins după o zi

Poliţiştii sunt în alertă de sâmbătă, 25 iulie, după ce 4 tineri au evadat din închisoarea pentru minori de la Buziaş. Printre evadaţi se numără şi boxerul clujean Alexandru Macingo în vârstă de 17 ani. Macingo a fost condamnat la un an de internare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală.

UPDATE: Cei patru tineri fugari care au evadat  de la Centrul de Reeducare din Buziaş au fost capturaţi. Aceştia au fost reţinuţi, după mai bine de 24 de ore de libertate, în apropierea Gării din Lugoj. Ei au fost reperaţi de unul dintre angajaţii penitenciarului, aflat în echipele de căutători, iar tinerii au fost încercuiţi. Când i-au văzut pe jandarmi şi poliţişti, 3 dintre evadaţi au încercat să fugă. Au fost imobilizaţi într-o curte, după încă o tură de scotociri.

Toţi cei patru infractori au fost încătuşaţi, urcaţi într-un microbuz şi duşi la Centrul de Reeducare de la Buziaş de unde au fugit sâmbătă dimineaţa. Toţi patru se vor alege cu un nou dosar penal pentru evadare.


------------------------------

Poliţiştii sunt în alertă şi au fost organizate filtre pe mai multe drumuri din Timiş, după ce patru tineri au evadat din închisoarea pentru minori de la Buziaş.


Alerta a fost dată după ce deţinuţii nu au răspuns la apel. Se pare că tinerii au fugit din puşcărie escaladând gardul închisorii.

Imediat a fost dată alarma şi mai mulţi gardieni din cadrul Centrului de Reeducare de la Buziaş au pornit în urmărirea fugarilor.  Se pare că aceştia au pornit spre staţia CFR Capat. În ajutorul gardienilor au venit şi jandarmii.


Atât pădurea, cât şi drumurile laterale dintre Buziaş şi Lugoj sunt scotocite de către oamenii legii.

„Este vorba despre patru tineri minori, care în jurul orei 11:00 se aflau în exerciţiul activităţii de recreere şi au sărit gardul instituţiei. Am înconjurat zona Buziaşului şi avem indicii că nu au părăsit localitatea Buziaş”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Lavinia Solotchi, purtător de cuvânt  la Centrul de Reeducare Buziaş.


Doi dintre tineri au fost condamnaţi pentru tâlhărie, unul pentru vătămare corporală, iar al patrulea pentru profanare de morminte şi cadavre. Fugarii au fost daţi în urmărire generală.

Cine sunt evadaţii?

Lingurar Alexandru – 14 ani, condamnat la 1 an de internare în Centrul Educativ pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, domiciliat în judeţul Cluj. Prezintă următoarele semnalmente: înălţime 1,65 m, faţa ovală, ten măsliniu, păr negru, constituţie ateletică, multiple cicatrici vindecate pe picioare. În momentul părăsirii Centrului, acesta era îmbrăcat cu un maieu portocaliu şi pantaloni scurţi de culoare neagră.


Lăcătuş Florin– 17 ani, condamnat la 1 an de internare într-un Centru Educativ pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, domiciliat în judeţul Satu Mare. Prezintă următoarele semnalmente: înălţime 1,65 m, ochi căprui, faţa ovală, ten măsliniu, păr negru, constituţie atletică, prezintă cicatrice operaţie genunchi drept. În momentul părăsirii Centrului, acesta era îmbrăcat cu un tricou de culoare verde şi pantaloni scurţi de blugi.

Macingo Alexandru – 17 ani, condamnat la 1 an de internare în Centru Educativ pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală, domiciliat în judeţul Cluj. Prezintă următoarele semnalmente: înălţime 1,55 m, urechi mici, faţa ovală, ten închis, tuns foarte scurt, constituţie robustă-atletică. În momentul părăsirii Centrului era îmbrăcat cu un tricou alb şi pantaloni scurţi de culoare alb-albastră.

Bancu Dragos Ionuţ – 17 ani, condamnat la 2 ani de internare în Centru Educativ pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, domiciliat în judeţul Teleorman. Prezintă următoarele semnalmente: înălţime 1,72 m, ochi căprui, faţa ovală de culoare deschisă, păr şaten-deschis, tatuat pe antebraţul stâng. În momentul părăsirii Centrului era îmbrăcat în pantaloni lungi de trening şi un tricou de culoare albă.

Conducerea Centrului de Reeducare a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Citeşte şi: Victimele lui Macingo au fost operate de urgență. Procurorii se scuză că nu l-au arestat

Citeşte şi: Hercz îi ia apărarea lui Macingo: „A intrat într-o gașcă de tineri rău famați. Ei îl influențează negativ”

Citeşte şi: Macingo a comis-o din nou. După bătaia de la Mociu, când judecătorii au decis rearestarea lui, a mai agresat alţi doi tineri în Mărăşti

Citeşte şi: Un boxer din Cluj este acuzat că a băgat oameni în spital numai de dragul distracției

Citeşte şi: Boxerul clujean care s-a JUCAT "loveşte şi fugi" a fost arestat preventiv

Citeşte şi: Macingo, ARESTAT din nou. A provocat o BĂTAIE în care a primit câteva lopeţi în cap

Ultimele Stiri
abonare newsletter