Actualitate

Victimele lui Macingo au fost operate de urgență. Procurorii se scuză că nu l-au arestat

Pugilistul Alexandru Macingo, supranumit „Mike Tyson” al României, va fi exclus din viața sportivă, după ce a rănit mai multe persoane de dragul distracției. Anunțul a fost făcut de Leonard Doroftei.

Potrivit evz.ro, președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat că pugilistul clujean Alexandru Macingo (16 ani), care i-a făcut KO pe mai mulți trecători, distrându-se cu celebrul joc „lovește și fugi”, nu este la prima abatere de la viața sportivă. „Să îl considerați exclus din box. I-am mai dat o șansă și văd că a recidivat. În trecut s-a luat la bătaie în ring cu un alt sportiv. Ceea ce a făcut este foarte grav. El are antecedente în viața de sportiv”, a spus Doroftei.

Trei dintre victime au ajuns la spital

Sâmbătă seara, micul boxer cu pumn de fier, împreună cu trei prieteni s-au distrat și au lovit mai mulți trecători după jocul „knockout game”, pe românește „lovește și fugi”. Macingo și-a lovit atât de tare victimele, încât acestea au ajuns direct la spital, unde au fost operate. Prima victimă, Adrian Botoș, a ajuns direct la Clinica de Boli Maxilo Faciale, fiind operat de urgență pentru dublă fractură de mandibulă, necesitând 45-50 de zile de îngrijiri medico-legale. A doua victimă a lui Macingo este un student, Cătălin Cioban.


După lovitura de KO, acesta a ajuns direct la Clinica de Ortopedie, cu leziuni în zona feței și o fractură la mână, având nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medico-legale. A treia victimă, Paul Apoahidean, a ajuns la Clinica de Neurologie. După croșeul aplicat cu mare precizie, Apoahidean a căzut și s-a lovit cu capul de o bordură. Acesta necesită 20- 25 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii se scuză

Procurorul Călin Pantea, care a refuzat să solicite arestarea lui Macingo, nu a putut fi contactat. În schimb, șefii lui au declarat că, la momentul în care s-a întocmit dosarul, nu existau certificatele medico - legale. Asta, pentru că cei în cauză erau internați în spital. „Dacă nu există un certificat medico - legal la dosar, nu se poate vorbi despre agresiune. S-a făcut tot ce s-a putut, iar agresorul a primit interdicție de a părăsi localitatea”, a spus unul dintre șefii Parchetului Cluj Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter